Пікап Rivian R1T вперше розбили вщент

Автор: Редакція | 10 Лют, 2022

Абсолютно новий та повністю електричний пікап Rivian R1T, один з усього понад 1000 на дорогах, врізався в стовп та згорів вщент.

Після кількох років тестування, перші примірники Rivian R1T нарешті надійшли до покупців (фактично йдеться поки лише про 1000 екземплярів). Проте вже один із них повністю зруйнований в результаті дорожньо-транспортного пригоди.

За даними місцевого каналу County News TV, аварія сталась ввечері 9 лютого 2022 року в Каліфорнії на південній автомагістралі I-405.

У повідомленні пояснюється, що водій не впорався з керуванням і врізався в стовп, через що транспортний засіб загорівся (вогнеборці швидко загасили його, що вказує на те, що пожежа не була пов’язана з акумулятором).

«Коли правоохоронці прибули на місце події, вони виявили сірий Rivian R1T, який зіткнувся зі стовпом, внаслідок чого автомобіль загорівся.

Принаймні один свідок повідомив, що автомобіль виїжджав з автостради на високій швидкості, коли не впорався з керуванням і зіткнувся зі стовпом»,  – зазначили у Каліфорнійському шосейному патрулі.

Також підкреслюється, що пожежники швидко погасили полум’я, перш ніж воно встигло поширитися, але, судячи з усього, автомобіль не підлягає відновленню.

Повідомляється також, що водій пікапа відмовився від медичної допомоги на місці події та співпрацював із поліцією.

Ймовірною причиною аварії могла бути висока швидкість. Rivian R1T — один з найшвидших електромобілів на ринку, який може розганятися від «сотні» всього за 3 секунди. Його максимальна швидкість становить 200 км/год, а це забагато для автомобіля вагою близько 3150 кг.

За припущеннями, це може бути перша серйозна аварія Rivian R1T, адже раніше розбивали лише передсерійні прототипи R1T. Швидше за все, новий транспортний засіб підпадає під так званий «total loss» й страхова незабаром виставить залишки автомобіля на аукціон.

Минулого року повідомлялось, що новий кросовер Genesis GV70 розбили вщент та виставили на аукціон, а раніше аналогічна доля спіткала Dodge Durango SRT Hellcat.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: InsideEVs


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest