Renault безкоштовно видала електрокари мешканцям одного села

Автор: Редакція | 28 Лип, 2020

Французька компанія Renault надала електричні автомобілі Zoe кожному мешканцю віддаленого села для вивчення функціональності електрокара.

Мешканці окситанського села Аппі абсолютно безкоштовно отримали в користування на три роки електричні хетчбеки Renault Zoe. Проте йдеться лише про резидентів села, яких налічується тільки 25 осіб.

Аппі вважається одним із найвіддаленіших населених пунктів Франції та розташований в Піренеях, далеко від великих міст і поблизу кордону з Андора. Це популярне місце для еко-туризму, адже поблизу немає розвинених індустріальних центрів.




Завдяки цьому проекту Renault прагне вивчити придатність електромобілів працювати саме в таких сільських умовах, де навряд чи є термінали швидкої зарядки та інші переваги цивілізації.

У компанії сподіваються, що 52-кіловатної батареї Zoe, заряду якої офіційно вистачає на 390 км пробігу, мешканцям Аппі вистачить для задоволення всіх їхніх транспортних потреб.




Якщо ж виявиться, що Zoe для них не настільки зручні, як звичайні транспортні засоби з двигунами внутрішнього згоряння, Renault використає цей досвід при створенні електромобілів нового покоління.

До речі, нещодавно Renault Zoe очолив рейтинги бестселерів на ринку електрокарів Європи за перше півріччя та обійшов основних конкурентів Tesla Model 3, електричну версію Volkswagen Golf та Nissan Leaf.

Раніше також повідомлялось, що у Німеччині почався бум на електрокари, а у Renault зрозуміли вигоди від вчасної появи другого покоління Zoe.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: InsideEVs

Галерея Renault Zoe 2019 року:
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest