Renault вирішила не продавати машини із ДВЗ у Китаї

Автор: Редакція | 15 Кві, 2020

Французька компанія Renault презентувала стратегію роботи на китайському авторинку, в яку тепер не входять «традиційні» автомобілі на двигуна[ внутрішнього згорання (ДВЗ).

Renault вирішила зробити радикальний крок в історії свого китайського підрозділу. Бізнес компанії буде спрямований на два найбільш перспективні напрямки – електромобілі та легкі комерційні автомобілі (LCV).

За деякий час, виробництво та продаж легкових машин Renault із ДВЗ у Китаї повністю припиняться.




Проте, швидше за все, відбудеться певний перерозподіл в рамках альянсу Renault-Nissan. Так, за попередньою угодою з Dongfeng Motor Corporation, партнеру передадуть свою частку акцій в спільному підприємстві Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC).

Dongfeng зупинить всі операції, пов’язані з брендом Renault, але наявні 300 тисяч китайських клієнтів будуть й надалі підтримуватися місцевої дилерською мережею.

Renault і Dongfeng продовжать співпрацю в кооперації з Nissan. Це стосуватиметься й розробки двигунів нового покоління та інтелектуальних «мережевих» автомобілів, а також постачання автокомпонентів та ліцензуванню технологій.




За бізнес у сегменті LCV продовжить відповідати СП Renault Brilliance Jinbei Automotive Co., Ltd. (RBJAC), створене наприкінці 2017 року. Воно модернізує модельний ряд бренду Jinbei, використовуючи французькі напрацювання. До 2023 року китайська товарна лінійка включатиме п’ять ключових моделей, при цьому спільне підприємство планує працювати й на експорт.

Електромобільний бізнес Renault в Китаї представлений на базі двох інших СП: eGT New Energy Automotive Co. Ltd (eGT) та Jiangxi Jiangling Group Electric Vehicle Co. Ltd (JMEV). На лініях eGT французи налагодили минулого року виробництво електрокросовера Renault City K-ZE. Вже підтверджено, що у 2021 році схожа модель вийде на ринок й вже презентований бюджетний концепт Dacia Spring.

На друге спільне підприємство JMEV у компанії Renault ще більші плани: охоплення 45% китайського ринку електрокарів. До 2022 року лінійка включатиме чотири ключові моделі, які також використовують французькі ноу-хау й можливо з нещодавно презентованого концепту Morphoz.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Renault City K-ZE:
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest