Renault Zoe встановила рекорд із дальності проїзду

Автор: Редакція | 20 Чер, 2021
Renault Zoe

Електричний автомобіль Renault Zoe встановив рекорд із подолання дистанції на одному заряді.

Електрокар Renault Zoe проїхав 765 км на одному заряді й це набагато більше за 394 км, які зазначені у технічних показниках машини, котрі можна вичавили з акумулятора ємністю 52 кВт-год.




Проте й попередній рекорд перевершував «штатні» показники Zoe, коли 565,3 км було показано на кільцевій дорозі Парижа у 2018 році.

Нова спроба відбулася у місті Тракстон. Там розташована найшвидша гоночна траса у Великій Британії, де неофіційний рекорд колу в 57,6 секунди встановив Деймон Хілл під час демонстраційного заїзду на боліді Williams FW15C із середнім показником 236 км/год.

Автомобіль був повністю стандартним та немодифікованим, крім використання нових специфічних шин Enso. Другий автомобіль, обладнаний гумою OE, проїхав 683,6 км. Шини працювали при рекомендованому тиску, і машинам не дозволялось тягнути одна одну.

Renault Zoe

Незважаючи на те, що цей рекорд лише для Zoe, це, мабуть, найбільше покращення від заявленого діапазону (майже у 94 %) і, можливо, найефективніший показник, досягнутий у серійному електромобілі. Автомобіль на шинах Enso проїжджав 14,7 км за одному кВт-год. При тестуванні в теплий день він насправді пройшов навіть краще, досягнувши 17,05 км/кВт-год.




Рекорд встановлювали протягом двох днів й за кермом були колишні гонщики. Проте автомобілі в середньому розганялись до 32 км/год й кожне коло займало близько семи хвилин.

Звісно, це ще не болід Ф1, але можливо вже незабаром бюджетні серійні електромобілі зможуть долати до 1000 км на одному заряді.

До речі, нещодавно стало відомо про підготовку нового електрокара Renault, яка з’явиться після презентації Renault 5.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Top Gear

Галерея Renault Zoe:
Фотограф: Mission Motorsport
Фотограф: Mission Motorsport
Фотограф: Mission Motorsport
Фотограф: Mission Motorsport
Фотограф: Mission Motorsport
Фотограф: Mission Motorsport

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest