Shell розпочала купівлю мережі зарядки електромобілів

Автор: Редакція | 26 Січ, 2021
Заправка Shell

Відома нафтова компанія Shell оголосила про початок процедури придбання мережі зарядок Ubitricity. Купівлю мають схвалити відповідні державні органи.

Процес почався – одна з нафтових компаній почала шукати місце у новому світі без пального. Shell має намір придбати одну з найбільших в Європі мереж зарядок для електрокарів й точно найбільшу у Великій Британії. Враховуючи масштаб угоди, для такого поглинання потрібно погодження від влади.




Мережа Ubitricity має мережу з 2783 пунктів зарядки у Британії (при загальній кількості 21 319), а отже з 13,1% від всього ринку – це найбільший подібний оператор у країні. Більше 1500 зарядок також розташовані у Німеччині та Франції.

При цьому, пристрої цієї мережі зазвичай розміщуються на вулиці, а отже загальнодоступні, й мають кілька типів зарядних пристроїв від «повільних» до потужних й «швидких».

Навіщо це Shell?

Audi e-tron

Почнемо з того, що кожна велика нафтова компанія починає розуміти нову концепцію світу: адже за пару десятиліть маса її клієнтів може просто зникнути й тоді гроші просто закінчаться на рахунках. Наприклад, в Японії близько 1000 АЗС закриваються на рік, а нинішні 30000 – це значно менше, ніж 60 000 у 1994 році (найвища історична цифра).

Продажі автомобілів із ДВЗ вже не зростають, а електрокари б’ють рекорди з кожним днем й потребують «заправок».

У Shell мають наміри створити мережу зарядних пристроїв, які задовольнятимуть потреби подорожей на середні та міжміські відстані: 1000 швидких зарядних пристроїв на 430 станціях та доступ до 185 000 зарядних пристроїв у партнерів.

Паливна компанія прагне повністю викупити Ubitricity й меморандум про взаєморозуміння вже підписаний, а отже очікується схвалення компетентних органів.

У довгостроковій перспективі Shell планує бути бізнесом із нульовими викидами до 2050 року, а отже розуміє, що нафтовим компаніям рано чи пізно доведеться розпрощатися із транспортними засобами на ДВЗ.

Під час локдауну стало відомо, що багато АЗС у Британії на межі закриття, в той час як електрокари можуть отримати акумулятор із зарядкою за 5 хвилин.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor.es





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest