Skoda Octavia RS провалила «лосиний тест»

Автор: Редакція | 03 Лип, 2022
Лосиний тест Skoda Octavia

Універсал Skoda Octavia Combi RS випробували через «лосиний тест», проте автомобіль не показав переконливих результатів.

Нове покоління Skoda Octavia RS було презентовано 2020 року спочатку у вигляді гібрида RS iV, а потім з’явились й дві «класичні» версії: бензинова та дизельна.

До речі, нова Skoda Octavia вже долала «лосиний тест» але у кузові седана. Випробування також проводило видання km77.com й тоді моделі теж не вдалось подолати тест із певною швидкістю.

Що таке «лосиний тест»?

Під час «лосиного тесту» імітується поява непередбачуваної перешкоди на дорозі, а тестований автомобіль має уникнути зіткнення та двічі швидко змінити смугу руху. Вдається це не всім машинам, а точніше не на будь-який швидкості.

Видання km77.com провело вже чимало подібних тестів й встановило «планку» швидкості нижче якої проходження тесту можна вважати провалом. Як видно з назви проекту – це 77 км/год.

Лосиний тест Skoda Octavia Combi RS

Як видно з назви, універсал не зміг досягти показника 77 км/год. Тим більше це дивно для спортивної версії RS. До речі, прочитати більше про відмінності Skoda Octavia RS можна в цьому матеріалі.

На разі, для випробувань була надана плагін-гібридна бензинова комплектація, яка видає 245 кінських сил та 400 Ньютон-метрів. Крутний момент передається лише через передній привід, а колеса були одягнені в шини Bridgestone Turanza, які й стали проблемою (на думку авторів відео).

Й хоча автомобіль був оснащений додатковою адаптивною підвіскою, найкраща спроба «Октавії» була виконана на швидкості 70 км/год.

На швидкостях 78 км/год, 75 км/год та 73 км/год виконати «лосиний тест» не вдалось. Автомобіль чіпляв конуси й не вписувався в задану траєкторію.

Мабуть, такий результат не мав виглядати дивним, адже седан Octavia пройшов тест на 74 км/год, й навіть нова Skoda Fabia подолала випробування на швидкості 75 км/год.

Тим не менш, у виданні km77.com зазначають, що частково на тест міг вплинути вибір гуми. Адже не один із протестованих автомобілів на Bridgestone Turanza не зміг подолати позначки 77 км/год. Найкраща зареєстрована спроба була на швидкості 75 км/год.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest