Subaru зупинила все американське автовиробництво

Автор: Редакція | 21 Кві, 2021
Subaru Levorg (виробнича версія) 2021 року

Японський виробник Subaru зупинив виробництво на своєму північноамериканському заводі, що призведе до зупинки випуску 15 000 автомобілів.

Черговий автовиробник постраждав від триваючій кризі дефіциту напівпровідникових чіпів. Раніше про аналогічні проблеми повідомляли Skoda та Hyundai.




Прес-секретар американського підрозділу Subaru підтвердив Reuters, що компанія припиняє виробництво на своїй фабриці в Лафайєті, штат Індіана, наприкінці місяця. При цьому поки не вказано точної дати, коли завод повернеться до роботи.

Але на відміну від інших автовиробників, які мають безліч заводів, розкиданих по всій країні та світу, такі як General Motors, Ford та Stellantis, Subaru має лише два заводи – в Японії та Індіані.

На сьогоднішній день перший все ще працює. Зупинка заводу в Індіані означає, що близько 15000 автомобілів не буде вироблено, а з американських конвеєрів сходять Subaru Outback, Legacy, Ascent та Impreza. Моделі Forester, Crosstrek та BRZ виготовляються в Японії.




Також незрозуміло, як сильно це впливатиме на продажі в США та Північній Америці. Автосалонам доведеться продавати наявні запаси принаймні протягом найближчих кількох тижнів, можливо, і довше.

Незважаючи на свої невеликі розміри в порівнянні з іншими японськими гігантами, такими як Toyota і Honda, Subaru створила надзвичайно лояльних клієнтів у США. Деякі дилерські центри продавали машини бренду одразу після доставки, оскільки попит був дуже високий.

Представник компанії додав, що відсутність чіпів пов’язана з глобальним дефіцитом, а не з недавньою пожежею на фабриці чіпів.




Зараз Subaru приєднується до інших автовиробників, які тиснуть на уряд США, щоб допомогти знайти рішення. Створення нового виробництва мікросхем із нуля зайняло б роки, тому розглядається одна з альтернатив – це почати виробництво мікросхем Intel спеціально для автовиробників, а не для компаній, що займаються електронними пристроями.

Навіть якщо буде укладено угоду, дефіцит не закінчиться за одну ніч. Деякі аналітики вважають, що це продовжиться до кінця року. Тим часом автовиробники втрачають гроші, години роботи працівників на конвеєрах скорочують лише за місяці після того, як автопромисловість пройшла через пандемію. З іншого боку, дилерам може не вистачити автомобілів для продажу.

До речі, лише нещодавно в США анонсували «дуже дику» комплектацію Subaru Outback, а в Європу нарешті приїхало нове покоління цієї моделі.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: CarBuzz


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest