Tesla Model 3 загорілась після аварії з акваплануванням

Автор: Редакція | 28 Лис, 2021
Пожежа Tesla Model 3

Електрокар Tesla Model 3 спалахнув після аварії із металевим відбійником, який суттєво пошкодив акумуляторну батарею.

Водій Tesla Model 3 поділився відео, як пожежа повністю поглинула його електрокар після аварії з акваплануванням, що сталася в штаті Індіана ще 15 жовтня.

Подія була подвійно прикрою через відсутність металевої огорожі справа (пошкодженою в аварії днем раніше). Автомобіль врізався в металеві стовпи, що пошкодило акумуляторну батарею й призвело до загоряння автомобіля. За наявності огорожі, можливо, все б закінчилося не так погано.

Що сталося?

Автор відео написав: «Під час руху на південь по трасі I 65 у Індіані 15 жовтня приблизно о 5 ранку мій автомобіль потрапив у аквапланування, перебуваючи на автопілоті, вдарив лівий середній цементний бар’єр переднім бампером з боку водія, а потім відлетів на узбіччя, де напередодні сталась аварія й тракторний причіп зніс металеве огородження.

Тож, коли я з’їхав на узбіччя, відкриті металеві стійки за відсутніх металевих огорож змусили мене ковзнути по траві на узбіччі, через що я вдарився ходовою частиною в одну з металевих стійок, і вона розкрила мій акумуляторний блок під автомобілем, який негайно запалив автомобіль.

Якби там було огородження, я б просто розбив свої двері з боку пасажира, і моя Tesla була б у повному порядку, за винятком розбитих дверей і подряпин на передньому бампері з боку водія».




На відео видно, як пожежа лише починається й автомобіль, котрий має батарею з циліндричними елементами типу 2170, поступово згорає.

Пожежники, які прибули на місце, намагалися загасити вогонь водою, але батарея все одно горіла.

У якийсь момент навіть залучили екскаватор, котрий перевернув автомобіль догори дном і розірвав акумуляторну батарею для легшого доступу для води, аби загасити вогонь й, нарешті, охолодити батарею, щоб вони не спалахнули знову.

Пізніше електрокар ще кілька разів тягали по дорозі, аби розірвати батарею й, врешті-решт, пожежа була ліквідована.

Проте за словами самого власника, він очікує, що це буде «тотальний випадок» й страхова  компанія відшкодує йому вартість автомобіля, від якого залишилось небагато та котрий навіть був завантажений на евакуатор вверх дном.

До речі, у вересні навпаки власник Tesla врятував водія спаленого BMW X1, але раніше нова Tesla Model S Plaid згоріла вщент без зрозумілих причин.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: InsideEVs


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest