Електрокар Tesla позмагався із болідом Ф1 Benetton B197

Автор: Редакція | 14 Лип, 2021
Tesla Model S та Benetton B197

Електричний автомобіль Tesla Model S спробував поборотися на трасі зі справжнім болідом Ф1 – Benetton B197. Хто ж виграв?

Формула 1 залишається вершиною автоспорту вже багато років, але чи зможе 24-річний болід Ф1 від команди Benetton, який працює на атмосферному двигуні V10, переграти відомий своєю тягою автомобіль Tesla Model S?




Варто зазначити, що це не остання модель S Plaid. Натомість це трохи старший P100D. Хоча заявлені 671 кінських сил (500 кіловат) та 950 ньютон-метрів крутного моменту – це все ще досить велика потужність.

Болід Ф1 – це Benetton B197, яким керував Герхард Бергер протягом сезону 1997 року. Потужність забезпечується 3,0-літровим атмосферним двигуном V10, що видає 770 к.с. (574 кВт) і 520 Нм. Потужність проходить через шестиступеневу послідовну коробку передач.

Можна додати, що команда Benetton із цим болідом посіла третє місце в Кубку конструкторів 1997 року, і найкращим результатом була перемога Бергера на Гран Прі Німеччини в Хоккенхаймі (до речі, ще у попередній версії треку).




Tesla проти боліда Ф1: хто кращий?

Перше випробування – це традиційний драгрейсінг. Й тут на першій половині дистанції здається, що Model S була готова виграти, але пілот «Бенеттона» просто мав скинути потужність через холодні шини, адже погане зчеплення призводило до прокручування коліс. Коли ж болід Ф1 отримав зчеплення, то ракетою пройшов повз Tesla.

Benetton подолав чверть милі за 9,6 секунди, а Model S Plaid подолала випробування за 10,8 с.

При розгоні від 40 миль / год (64 км / год) Tesla знову спочатку вийшла вперед. Але це триває недовго, оскільки цього разу у «Бенеттона» не виникає проблем із тягою.




Наступним був розгін від 0 до 100 миль / год (161 км / год) і назад до 0. Звісно, легкий гоночний автомобіль Benetton зміг зупинитися набагато швидше, за Tesla, й болід Ф1 отримав чергову перемогу.

На решті, останнім був «лосиний тест». Проте й тут у боліда Ф1, призначеного для швидкісних поворотів на трасі, не виникло проблем.

А який автомобіль ви б бажали тримати у себе в гаражі?

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Tesla Model S 2021 року:
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest