Tesla офіційно почала продажі найшвидшого автомобіля в світі

Автор: Редакція | 28 Січ, 2021
Tesla Model S Plaid 2021 року

Американська компанія Tesla показала оновлення для флагманського седана Model S: тепер у салоні штурвал, а електрокар став найшвидшим автомобілем у світі.

Власне, зовні новинку можна відрізнити лише за деталями. Автомобіль, що випускається з 2012 року, отримав нові бампери, нову оптику, нові колісні диски. Загалом вигляд оновленої Tesla Model S став суворішим й динамічнішим.




Головне всередині

Tesla Model S 2021 року
Tesla Model S 2021 року

А ось усередині змін набагато більше – седан отримав абсолютно новий салон. Найнесподіваніше в ньому – штурвал, який замінив кермове колесо. Хоча поки не зрозуміло це натяк на новий автопілот, чи на швидкість автомобіля.

Вертикальний центральний дисплей замінили на горизонтальний, тому загальна архітектура передньої панелі стала нагадувати салони молодших моделей 3 та Y. При цьому розмір екрану не змінився – 17 дюймів.

Tesla Model S 2021 року
Інтер’єр Tesla Model S 2021 року

Його доповнює невеликий дисплей, розташований на традиційному місці панелі приладів.

Між передніми кріслами для задніх пасажирів з’явився ще один опціонний монітор. Очікується, що Tesla істотно поліпшила якість оздоблювальних матеріалів, адже на останні було багато нарікань від власників «Тесл».




Під капотом

Tesla Model S 2021 року
Tesla Model S 2021 року

Tesla Model S значно додала в динаміці. Топові версії відтепер мають назви не Performance, а Plaid та Plaid +. Вони оснащуються трьома електромоторами того ж сімейства, що й на Model 3. До речі, й акумулятори на рестайлінговому флагмані відтепер використовують архітектуру від Model 3.

Головна відмінність нових двигунів від старих полягає в тому, що тепер їм не властиво перегріватися. Іншими словами, максимальна потужність тепер доступна завжди, а не на короткий час, після чого машині потрібно остигати.

Отже, сумарна потужність трьох двигунів версії Plaid становить 1020 кінських сил. Потужність версії Plaid + перевищує 1100 к.с.




Найшвидший автомобіль у світі

Tesla Model S Plaid 2021 року
Tesla Model S Plaid 2021 року

Як й обіцяв Ілон Маск ще у вересні, з новими моторами Plaid зможе розганятися до 60 миль в годину (97 кілометрів на годину) за 1,99 секунди, а Plaid + – і того швидше. Чверть милі (402 метри) зі стартом з місця Plaid проходить за 9,3 секунди, а Plaid + менш ніж за 9 секунд.

Таким чином, до початку поставок суперкара Rimac C_Two, Tesla Model S Plaid + офіційно стає найшвидшим автомобілем у світі, здатним як мінімум на прямий легко обігнати бензиновий гіперкар Bugatti Chiron. Виробництво новинки стартує вже цього кварталу.

Максимальна швидкість у Plaid та Plaid + обмежена на позначці в 322 км/год. Запас ходу першої версії становить 628 км, топовий варіант може проїхати 837 км на одному заряді.

Tesla Model S 2021 року
Tesla Model S 2021 року

Буде й базова версія, яка називається Long Range. Її запас ходу складає 662 км, а до 100 км на годину така машина розганяється за «довгі» 3,1 секунди.

У США моделі оцінені від 72 990 дол. США (за Long Range) до 132 990 дол. США (за Plaid +), але включають субсидію у 1 500 дол. США штату Каліфорнія.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: InsideEVs

Галерея Tesla Model S 2021 року:
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest