Toyota стала світовим бестселером у 2020 році

Автор: Редакція | 04 Лют, 2021
Toyota Sienna 2021 року

Компанія Toyota обігнала Volkswagen Group та стала найпопулярнішим у світі автовиробником у 2020 році, в той час як падіння попиту через пандемію коронавірусу сильніше вразило VW.

Загальні продажі Toyota у 2020 року, які включають продажі дочірніх компаній Lexus, Daihatsu та Hino, впали на 11 відсотків до 9,53 млн одиниць.




В той же час аналогічні глобальні показники VW Group зменшились на 15 відсотків до 9,31 мільйонів. Це також загальний підсумок продажів серед марок VW, Audi, Porsche, Skoda та Seat, а також важких вантажівок Scania та MAN.

Вирішальним став ступінь падіння продажів автовиробників у регіонах, найбільш вражених вірусом.

VW має історичний попит в Європейському Союзі, де продажі легкових автомобілів впали на безпрецедентні 24 відсотки до менш ніж 10 мільйонів у 2020 році, за даними галузевої асоціації ACEA.

Toyota Sienna 2021 року
Toyota Sienna 2021 року

З іншого боку, Toyota має більшу присутність у США, де загальний обсяг продажів легких автомобілів впав на 14,4 відсотків у 2020 році. Хоча в США спостерігається найбільша кількість випадків COVID-19, «локдаунів» в тій кількості, як у Європі, не було.

До 2020 року VW випереджав Toyota кожного року з 2015 року. Але результати двох компаній минулого року можуть свідчити про більш довгострокову тенденцію, вважають аналітики. Хоча VW, як очікується, тимчасово перевершить Toyota знову в 2021 році, прогнозується, що Toyota буде розвиватися щороку до 2025 року.




Генеральний директор VW Group Герберт Дісс вже ініціював стратегічні зміни, аби зосередитись на підвищенні прибутковості, а не на гонитві за зростання продажів. Цікаво, що саме рентабельність продажів VW роками відстає від Toyota, а падіння ринку, спричинене пандемією рік тому, вразило саме відносно високі витрати VW.

При цьому, у 2021 році VW знову зіткнеться з «локдаунами» в Європі, хоча продовжить розвивати виробництва електрифікованих автомобілів.

Volkswagen MEB platform
Volkswagen MEB platform

Toyota, як очікується, продовжуватиме отримувати сильні продажі на своїх основних ринках Японії та США. А ось у Китаї, найбільшому в світі автомобільному ринку та найбільшому ринку для VW, боротьба вестиметься на рівних, й компанії потребуватимуть більше електромобілів та універсальних автомобілів для задоволення місцевого попиту.




Хоча низка факторів, таких як продовження розповсюдження вірусу та глобальний дефіцит чіпів, збережеться у 2021 році, за оцінками аналітиків з IHS Markit, продажі автомобілів поступово відновляться до 84,4 млн. одиниць із 76,8 млн. у 2020 році. Очікується, що загальний обсяг продажів автомобілів досягне 94,8 млн. у 2025 році.

Раніше Motorcar повідомляв, що продажі Renault впали на 21%, а також визначено Топ-10 найбільш продаваних електромобілів в Європі 2020 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Automotive News


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest