Toyota представила 15 нових електромобілів

Автор: Редакція | 14 Гру, 2021
Лінійка Toyota та Lexus

Нова лінійка електромобілів Toyota включає в себе все: від седанів і позашляховиків до міських і високошвидкісних автомобілів.

Сьогоднішня конференція про електромобілі Toyota та Lexus не мала принести великих сюрпризів у плані розвитку цього напрямку. Особливо, якщо враховувати минулорічні висловлювання керівництва про безперспективність батарейних електрокарів.

Проте головний директор компанії Акіо Тойода вийшов на сцену та представив 15 електромобілів під брендами Toyota та Lexus, що охоплюють більшість сегментів ринку, включаючи спортивні автомобілі з значками.

Нова стратегія Toyota

Лінійка Toyota та Lexus

Перші керівники компанії почали з розмови про вже представлений bZ4x, а потім перейшли на повністю електричний компактний кросовер, що розташується в лінійці поруч з ним.

Toyota BX compact SUV

Загальна назва автомобіля bZ Compact SUV буде змінена для серійної версії, а лінія даху в стилі купе та двоколірний вигляд будуть збережені. Тойода описав його як «гарний силует» з дизайном, який змусить сісти всередину та використовувати автомобіль кожного дня. Це створює враження майбутнього електричного C-HR.

Toyota BZ smallcrossover

Червоний автомобіль – це міський кросовер з інтер’єром, «спроектованим з урахуванням Європи та Японії». За винятком bZ4X, усі концепти, показані на сцені, мали повністю тоновані лобові та бічні скла, що свідчить про те, що Toyota ще не готова показати свої салони.

Toyota BZ sdn

Те ж саме стосується і середнього седана з номерним знаком «bZ SDN», який, за словами керівника Toyota, ідеально підходить для першого автомобіля.

Toyota BX large SUV

Також є bZ Large SUV, достатньо великий, щоб вмістити три ряди, й має еквівалент під маркою Lexus. Він буде розташовуватися над bZ4X і стане п’ятим членом нещодавно створеного сімейства електричних автомобілів Toyota в лінійці Beyond Zero.

Електроспорткари та пікапи

Лінійка Toyota та Lexus

Конференція продовжилася оглядом Lexus RZ, преміальної версії Toyota bZ4X, перед тим як перейти до справді захопливих моделей – спортивний автомобілів. Купе з малим кліренсом та різко похилою лінією даху має два сидіння і розробляється з урахуванням твердотільних батарей. Swoop EV має досягати швидкості 62 миль/год (100 км/год) у діапазоні двох секунд і забезпечити достатній заряд акумулятора для 435 миль (700 кілометрів).

Lexus electrified sport

Цікаво, що Тойода сказав, що автомобіль матиме «секретний соус» завдяки продуктивності, яка була досягнута під час розробки вже культового LFA. Офіційне зображення, що показує всю лінійку електромобілів Lexus, також вміщує чотиримісний електричний кабріолет, а також універсал.

Toyota Compact Cruiser

Але Toyota пішла ще далі й представила повністю електричний пікап, яка посилає атмосферу Tacoma, та наче є реінкарнацією FJ Cruiser для ери електромобілів.

Toyota electric truck

Зрештою, він навіть має той самий синій відтінок, що й квадратний позашляховик, не кажучи вже про те, що він називається «Compact Cruiser EV».

Toyota smallcrossover

Конференція продовжилася короткими поглядами на Small SU EV, Crossover EV та надзвичайно перспективний двомісний електричний спортивний автомобіль зі знімним верхом targa.

Toyota mid-box

Завершують модельний ряд два компактних автомобілі, відомі як Mid Box і Micro Box, які служать приміськими автомобілями з нульовими викидами і транспортними засобами для міського використання.

Toyota e-palette

У релізі зазначено, що Toyota та Lexus прагнуть досягти глобальних щорічних продажів 3,5 мільйонів електромобілів з акумуляторним батареями. Для досягнення цього, під брендами буде представлено 30 електромобілів до кінця десятиліття завдяки інвестиціям у розмірі 35 мільярдів доларів.

Преміальний підрозділ стане повністю електричним у Європі, США та Китаї до 2030 року, коли планується досягти мільйона продажів електромобілів на рік. У 2035 році Lexus стане чисто електричним глобальним брендом, і обидві компанії досягнуть вуглецевої нейтральності на своїх заводах.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest