Електричний Toyota Mirai став папамобілем

Автор: Редакція | 11 Жов, 2020
Toyota Mirai для Папи Римського

Японський електричний автомобіль на паливних елементах Toyota Mirai став офіційним транспортом Папи Римського Франциска.

Вже традиційно, що для кожного візиту Папи Римського в окрему країну готується спеціальний транспорт. Минулого року повідомлялось про підготовлений Dacia Duster, а тепер Ватикан підкреслив свою увагу до проблем екології.




До речі, у липні до католицької церкви вже надійшла пара електричних Smart Forfour, й поява машини Toyota Mirai на паливних елементах ще раз має акцентувати увагу на питаннях зовнішнього середовища.

Це один із двох особливих автомобілів, які побудували перед візитом Папи Римського до Японії в листопаді 2019 року. Спеціальна Toyota Mirai (тепер вже минулого покоління) пофарбована в традиційний для папамобіля білосніжний колір. Дах над заднім диваном зрізаний, натомість встановлено високий навіс, що дозволяє понтифіку спілкуватися з паствою стоячи, тримаючись за поручень. Кузов за центральними стійками серйозно перероблений: машина перевищує п’ять метрів у довжину й 2,7 – у висоту.

І якщо до екологічності нового папамобіля питань немає, адже вихлип силової установки на паливних елементах – це водяна пара, то ось заправити такий автомобіль поки важко. Необхідний в якості «пального» для Mirai, водень можна знайти в Римі лише на одній заправці, яка розташована в 15 км від Ватикану.




До речі, в світі вже давно точиться дискусія про ефективність транспорту на водних елементах. Так, BMW оголосила про запуск водневого кросовера X5, а Mercedes-Benz навпаки відмовився від водневого кросовера GLC F-Cell.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Toyota Mirai для Папи Римського:
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest