Власники Tesla зламують «софт» для розблокування потужності

Автор: Роман Галімон | 24 Сер, 2020
Tesla Model S Performance

Володарі електричних електрокарів Tesla продовжують шукати можливості, аби зробити свої машини ще швидшими. Проте автовиробник робить все, аби зупинити їх.

Окрім оновлення своїх електричних силових агрегатів, Tesla робить регулярні оновлення програмного забезпечення «по повітрю», які вирішують проблеми та покращують загальну систему. Крім того, власники електрокарів можуть придбати численні інші «апдейти», в тому числі для підвищення потужності, через додаток Tesla.

Одним із конкретних прикладів є опція прискорення Tesla Model 3 із двома моторами, яка коштує 2000 доларів та розблоковує близько 50 додаткових кінських сил, чим вкладає розгін до сотні приблизно у 3,9 секунди.

Звучить досить непогано, але не всі власники готові платити за це додаткові 2 тис. дол.




Проте на попит завжди знайдеться пропозиція й навіть у США готові запропонувати майже офіційний злам «софту». Компанія під назвою Ingenext продає пристрій, здатний розблокувати зазначену потужність за половину ціни.

Власники Tesla просто мають підключити пристрій через роз’єм до MCU свого автомобіля, і посилення потужності відбудеться негайно. Навіть режим «Drift Mode» стане доступним.

Й тут потрібно додати, що Tesla, звичайно, не давала дозвіл для Ingenext, й автовиробник вживає заходів проти цього зламу. За словами видання Electrek, кілька власників Tesla, які придбали пристрій Ingenext, почали отримувати повідомлення в автомобілі, яке попереджає, що вони виявили «несумісну модифікацію автомобіля», яка, можливо, призведе до «потенційного ризику пошкодження або відключення».




На щастя, такі власники зазначають, що поки шкоди немає та їхні електрокари залишаються рухливими. Власник та засновник Ingenext також підтвердив нещодавнє оновлення програмного забезпечення Tesla, яке призвело до апдейту софту драйверів інвертора. Іншими словами, після оновлення продукт більше не працює.

Ingenext підтвердив, що розсилає повідомлення своїм клієнтам, попереджаючи їх не встановлювати оновлення від Tesla. Поки що це зробили лише три власники, перш ніж Ingenext зміг повідомити про них.

Що це тепер означає для клієнтів Ingenext? Чи зможуть вони коли-небудь встановити оновлення Tesla, яке, ймовірно, включає й інші важливі виправлення? Звісно. Ingenext стверджує, що на створення нового апдейту знадобиться лише два тижні, аби оминути те, що зробили в Tesla.




Здається, це буде постійна боротьба між Ingenext та Tesla. Ingenext зламає інвертор, а Tesla буде виправляти злом, а потім повторюватиметься знову. При цьому, Ingenext попереджає клієнтів, як впливатимуть оновлення Tesla на їхній продукт, отже кожний власник сам вирішує, що для нього важливіше.

Нещодавно стало відомо, що електрокар Lucid Air обігнав найшвидшу Tesla, а Tesla Model X витримала удар у моторошній аварії.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: Carbuzz

Галерея Tesla Model 3 2018 року:
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla
Фотограф: Tesla

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest