Volkswagen представив повнопривідний ID.4 GTX

Автор: Редакція | 28 Кві, 2021
Volkswagen ID.4 GTX 2021 року

Німецький бренд Volkswagen презентував свій перший повнопривідний електромобіль ID.4 GTX.

Тепер електричний кросовер Volkswagen ID.4 отримав повнопривідну модифікацію. На європейських ринках її запропонують під новим суббрендом GTX, при цьому аналогічний за характеристиками варіант з’явиться й в США.




Силова установка у Volkswagen ID.4 GTX подібна до Audi Q4 50 e-tron quattro: два електромотора розвивають сумарно 299 к.с. У порівнянні з 204-сильним задньопривідним ID.4 час розгону до 100 км/год скоротився з 8,5 до 6,2 секунди, а максимальна швидкість зросла з 160 до 180 км/год.

При цьому запас ходу за циклом WLTP зменшився з 520 до 480 кілометрів: у обох випадках встановлюється одна й та ж батарея з доступною ємністю в 77 кіловат-годин, що підтримує 125-кіловатну зарядку. До всього іншого у GTX-версії гірша аеродинаміка: коефіцієнт лобового опору збільшився з 0,28 до 0,29.

Volkswagen ID.4Volkswagen ID.4 GTX 2021 року

Повнопривідний Volkswagen ID.4 трохи виділяється екстер’єром: у базі надаються 20-дюймові диски й матричні фари, є додаткові світлодіоди у повітрозабірниках для створення унікального «світлового підпису», перероблений задній бампер, інша схема фарбування кузова, а також логотипи GTX.

Volkswagen ID.4 GTX 2021 року

Для інтер’єру теж придумали нову колірну схему з червоними акцентами.

Volkswagen ID.4 GTX 2021 року

У переліку опцій – 21-дюймові колеса, спортивні передні крісла, пакети Sports із зменшеним на 15 мм кліренсом (за замовчуванням – 17 см) і прогресивним кермуванням та Sports Plus з адаптивними амортизаторами – серед іншого.

Система вибору режимів руху Volkswagen ID.4 GTX має п’ять установок: Eco, Comfort, Sport, Individual та Traction. Виробник стверджує, що повнопривідний електромобіль впевнено почуває себе на легкому бездоріжжі, при цьому в більшості сценаріїв машина задіює тільки задній електромотор.




У Європі новинка надійде в продаж цього літа. У Німеччині ціни на GTX будуть починатися c 50 415 євро. Для порівняння, за одномоторний ID.4 коштує від 36 950 євро. Проте варто враховувати, що у тій же Німеччині надаються субсидії до 9000 євро при купівлі електрокара.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Volkswagen ID.4 GTX 2021 року:
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest