Дакар-2022, Етап 4: Барреда знову переміг, а Петруччі «поїхав»

Автор: Роман Галімон | 05 Січ, 2022
Хоан Барреда Борт

Гонщик Honda Хоан Барреда вперше двічі переміг на етапах ралі «Дакар» 2022 року, а Данило Петруччі лідирував ледь не всю спецділянку та фінішував третім.

На поки найдовшому етапі Дакар-2022 зі спеціальною ділянкою в 464 км між Аль-Кайсума і Ер-Ріядом дворазовий переможець гонок MotoGP Петруччі задав гарний темп на KTM, адже лідирував на перших трьох контрольних точках дистанції.

Читайте також:

Барреда вийшов вперед на наступній позначці нейтралізації, і, хоча Петруччі спочатку зміг їхати в його темпі, іспанський гонщик незабаром зміг створити значну перевагу попереду.

Таким чином, Барреда здобув 29-му перемогу на етапах «Дакар», випередивши найближчого суперника на 4 хвилини 37 секунд.

Пабло Кінтанілья приніс дубль для чинного чемпіона Honda, адже чилійський гонщик обійшов Петруччі на передостанній точці й врешті фінішував трохи більше ніж за дві хвилини від 31-річного гонщика.

Данило Петруччі
Данило Петруччі, KTM

Команда Sherco TVS провела найсильніший виступ на «Дакар» дотепер: Руї Гонсалвес фінішував на вісім хвилин від Барреди на четвертому місці, а його напарник Лоренцо Сантоліно опинився відразу за ним на п’ятому місці.

Сем Сандерленд встановив сьомий найшвидший час дня та утримав лідерство в загальному заліку. Однак його напарник по команді GasGas Деніель Сандерс витримав набагато складніший день, закінчивши його з відставанням у 18 хвилин від лідера й на 17-му місці.

Це також був день неоднозначних успіхів для заводської команди KTM, а Маттіас Валькнер був єдиним гонщиком, окрім Петруччі, який пробився в топ-10.

Переможець «Дакара» 2018 року завершив день восьмим, на вісім місць випередивши нового напарника по команді Кевіна Бенавідеса, тоді як Тобі Прайс опинився на 30-му місці на іншому заводському мотоциклі KTM 450 Rally.

Гонщик Yamaha Адрієн ван Беверен здобув 12-е місце для японського виробника, тоді як Ендрю Шорт і Росс Бранч зайняли 14-е та 15-е місце відповідно.

Загальний залік

У загальній класифікації Сандерленд знову залишився лідером, але тепер його наздоганяє Валькнер, а ван Беверен опустився на третє місце.

Сандерс піднявся на четверте місце після того, як стюарди скасували 10-хвилинний штраф на етапі 2 після протесту його команди GasGas.

Сантоліно зараз посідає п’яте місце в загальному заліку, тоді як Квінтанілья залишається найкращим гонщиком Honda на шостому – з відставанням 11 хв. 13 секунд від Сандерленда.

Перемога на другому етапі за три дні підняла Барреду на сьоме місце в турнірній таблиці, лише у 13 хвилин від першого місця.

Pos. #. Name Mark Time Gap Penalty
1 3 Sam Sunderland GASGAS 15:30:01 00:00:00
2 52 Matthias Walkner KTM 15:33:01 +00:03:00 00:00:00
3 42 Adrien van Beveren YAMAHA 15:34:55 +00:04:54 00:00:00
4 4 Daniel Sanders GASGAS 15:37:08 +00:07:07 00:00:00
5 15 Lorenzo Santolino SHERCO FACTORY 15:40:29 +00:10:28 00:00:00
6 7 Pablo Quintanilla HONDA 15:41:14 +00:11:13 00:00:00
7 88 Joan Barreda HONDA 15:43:13 +00:13:12 00:00:00
8 5 Skyler Howes HUSQVARNA 15:45:17 +00:15:16 00:00:00
9 142 Stefan Svitko KTM 15:50:43 +00:20:42 00:00:00
10 1 Kevin Benavides KTM 15:55:13 +00:25:12 00:00:00

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motorsport.com


Додати свій коментар










Pin It on Pinterest