Fiat зібрався відродити модель Punto

Автор: Роман Галімон | 26 Тра, 2020
Fiat Punto

Італійська марка Fiat підтвердила бажання відродити компактний автомобіль Punto, виробництво якого було зупинено у 2018 році.

Два роки тому після 25 років існування та трьох поколінь Fiat Punto зняли з виробництва. Тоді концерн Fiat-Chrysler вирішив переналаштувати завод у Мельфі на випуск нового компактного кросовера Maserati.




І хоча Fiat Punro випускався з 1993-го року й модель розійшлася світом накладом понад 9 мільйонів примірників, виробник вирішив зробити ставку на кросовери.

Тепер, схоже, Fiat починає відроджувати та оновлювати свої міські компактні моделі, які досі залишаються популярними в Європі. Нещодавно стало відомо про плани на хетчбек Tipo та нове покоління Panda.

Злиття Fiat-Chrysler з європейською групою PSA може надати доступ до платформ, на яких побудовані схожі Peugeot 208 та Opel Corsa. Це непоганий шлях для Fiat повернутися в свій сегмент.




В інтерв’ю виданню Auto Express директор Fiat Олів’є Франсуа підтвердив, що компанія вже розробляє новий суперміні, хоча відмовився повідомляти конкретні деталі, а саме отримання платформи від PSA.

«Нам потрібен сектор B [суперміні], – сказав він. – Не таємниця, що цей проект відкладався постійно. Зараз він знаходиться в стадії розробки. Але говорити про цю модель було б передчасно. Ми залишимося у сегменті B, точно».




Цікаво, що Opel теж рано почав роботу над новою моделлю Corsa й після переходу до PSA фактично за 9 місяців вже представив оновлену машину, яка до речі вже доступна в Україні. Можливо теж саме зробить новий Fiat Punto?

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Галерея Fiat Punto:
Фотограф: Fiat
Фотограф: Fiat
Фотограф: Fiat
Фотограф: Fiat
Фотограф: Fiat
Фотограф: Fiat
Фотограф: Fiat

Додати свій коментар



Fiat відродить модель Punto
З яклго року випускалась модель Fiat Punto?

Модель Fiat Punto випускалась з 1993 року

Скільки генерацій у моделі Fiat Punto?

Fiat Punto має три покоління

Коли Fiat Punto зняли з виробництва?

Fiat Punto зняли з виробництва у 2018 році

Чому Fiat Punto можуть відродити?

Fiat може отримати платформу від PSA




Pin It on Pinterest