Новий Ford Mondeo дебютував у п’ятому поколінні

Автор: Редакція | 17 Січ, 2022
Ford Mondeo 2022 року

Нове покоління седана Ford Mondeo для модельного 2022 року буде розроблене, виготовлене і продаватиметься лише у Китаї.

Як вже повідомлялось напередодні, нове покоління Ford Mondeo офіційно дебютує в Китаї. Презентація п’ятої генерації популярного седана, що вже був знятий з виробництва в Європі та США (як Ford Fusion), відбулася в новому Китайському центрі дизайну бренду в Шанхаї.

Новий дизайн

Ford Mondeo 2022 року

У своєму прес-релізі Ford особливо підкреслив дизайн нового автомобіля та його візуальні характеристики.

Новий «Мондео» був розроблений на основі мови дизайну виробника Progressive Energy in Strength, яку також можна побачити на Evos та Equator. При цьому, модель враховує вподобання місцевих клієнтів та втілює три основні принципи – «управління, спритність та чуйність».

Новинка виглядає досить агресивно зі сміливою передньою частиною, яка в основному повторює передню панель Evos. Автомобіль набуває форми (майже) традиційного седана, незважаючи на дещо похилу лінію даху, оскільки кришка багажника, здається, не прикріплена до заднього скла і немає заднього склоочисника.

Ford Mondeo 2022 року

Світлодіодна стрічка через всю передню частину утворює незабутній світловий знак. Скульптурні колісні арки та передні крила створюють загальний м’язистий вигляд, якщо дивитися збоку.

Ford Mondeo 2022 року

Напевно, найцікавішим елементом ззаду є пара світлодіодних задніх ліхтарів із дизайном, який натхненний Mustang Mach E, з трьома вертикальними лініями.

Дифузор, прикріплений до бампера, додає приємний спортивний відтінок, хоча справедливо відзначити, що хромовані наконечники вихлипу не прикріплені до справжніх труб. До речі, дверні ручки, здається, мають висувний дизайн у стилі Tesla.

Під капотом

Ford Mondeo 2022 року

На жаль, Ford не надав інформації про те, що ховається під капотом, хоча значок «245» ззаду говорить про наявність 2,0-літрового бензинового двигуна EcoBoost з турбонаддувом та переднім приводом.

Якщо це дійсно так, то рядна четвірка розвиває 245 кінських сил, які передаються на передні колеса через 8-ступеневий автомат. Автомобіль працює на платформі Ford C2, спільній з новим Lincoln Zephyr для Китаю.

У Ford запевняють, що новий Mondeo буде виготовлений компанією Changan Ford та з’явиться у салонах у 2022 році. Як вже зазначалось, новинка продаватиметься виключно на китайському ринку.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Ford Mondeo 2022 року:
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest