Ford підтвердив відсутність планів на новий Focus RS

Автор: Роман Галімон | 24 Кві, 2020

Компанія Ford не планує створювати RS-версію поточного Focus, про який останніми місяцями було багато припущень.

За останній місяць було чимало припущень щодо скасування та запуску четвертого покоління Focus RS, але тепер Ford підтвердив, що не планує будувати новий «гарячий» хетчбек.

Прес-секретар Ford заявив: «Внаслідок загальноєвропейських стандартів викидів, збільшення податку на викиди CO2 та вартість розробки двигуна з певною формою електрифікації для відносно невеликої партії, ми не плануємо чергову версію RS для Focus.




Ми залишаємось відданими автомобілям Ford Performance у Європі як частини нашої ДНК, з такими автомобілями, як Focus ST та Fiesta ST, а також нашими моделями Mustang та Ranger Raptor».

Дотепер новий Focus RS не очікувався до 2022 року, адже європейському відділенню компанії потрібно було розробити екологічний та потужний двигун, який з одного боку не нашкодив середньому показнику СО2 для Ford в Європі, а з іншого був би достатньо потужний для основних конкурентів в особі Mercedes та Audi із двигунами 400 к.с. Тепер, стало зрозуміло, що розробка такого двигуна не відбудеться.




На даний час, без Focus RS, найпотужнішою версією Focus стане хетбчек ST, який видає 276 к.с.

Швидше за все, виробник має наміри сконцентрувати свої зусилля на програмі електрифікації й вже оголосив про наміри створити 18 нових гібридів та електрокарів до 2022 року.

Ford продовжить розвиток повністю електричного кросовера Mustang Mach-E, а традиційний Mustang теж має отримати гібридний силовий агрегат у 2022 році.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: Autocar

Галерея Ford Focus RS 2018 року:
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford
Фотограф: Ford

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest