Honda представила нові електричні кросовери e:NP1 та e:NS1

Автор: Редакція | 18 Жов, 2021
Honda e:NP1

Дует нових електричних позашляховиків Honda e:NP1 та e:NS1 представлений поки для ринку Китаю, але європейські аналоги можуть з’явитись незабаром.

Honda випустила на ринок Китаю пару нових електричних позашляховиків під назвою e:NP1 та e:NS1, які можуть стати основою нової моделі, що надійде в Європу в 2022 році.

E:NP1 – це електричний позашляховик, розроблений для китайського автомобільного ринку, а варіант e:NS1 – його спортивніша версія. Обидва вони надійдуть у продаж в Китаї навесні 2022 року й будуть побудовані різними спільними підприємствами Honda China.




Тим не менш, бренд заявив, що планує глобальний експорт електромобілів китайського виробництва, тому європейська версія цих моделей може надійти в автосалони пізніше цього року як конкурент Hyundai Kona Electric та Peugeot e-2008.

На початку цього року Honda вже показала майбутній електричний позашляховик у вигляді SUV e:Concept, й нові серійні моделі продовжують дизайн концепту з додатковим впливом нового HR-V.

Honda e:NP1 та e:NS1

Honda e:NS1

Серійні версії отримали дві додаткові двері ззаду, але форма решітки радіатора, тонкі фари та помітна губа переднього бампера пішли у виробництво.

Силуети обох автомобілів майже ідентичні концепту, а ширина задньої світлової панелі приблизно такої ж форми, хоча й трохи товстіше. Навіть легкосплавні диски мають таку ж конструкцію з кількома спицями, хоча і зменшені до більш розумного 18-дюймового діаметра.




Однак, незважаючи на схожість двох автомобілів, нові фотографії свідчать про те, що Honda не встановлюватиме цифрові камери бічного огляду на «е»-шні позашляховики, принаймні як стандартне обладнання. На знімках чітко видно комплект звичайних дверних дзеркал.

Офіційні зображення Honda також розкривають деякі деталі інтер’єру автомобілів. Обидва будуть оснащені цифровим кластером перед водієм і величезною 15-дюймовою інформаційно-розважальною системою, встановленою в центрі панелі приладів, яка містить меню для всіх функцій автомобіля.

Що під капотом?

Honda e:NS1

Всередині два автомобілі механічно ідентичні. Обидва базуються на новому шасі Honda e:N Architecture F, яке є електричною платформою, призначеною для компактних електромобілів з електроприводом на передні колеса.

Honda оголосила лише кілька специфікацій для e:NP1 та e:NS1, але заявила, що позашляховик матиме максимальний запас ходу 500 км відповідно до китайської омологації. А отже можна припустити, що під підлогою автомобіля ховається великий акумулятор.

Деякі специфікації для e:NS1 потрапили на веб -сайт Міністерства промисловості та технологій Китаю. Відповідно до законодавства, така інформація має бути надана урядовому департаменту для омологації автомобіля під китайські дороги.

Honda e:NS1

Таким чином стало відомо, що e:NS1 буде доступний з електродвигуном потужністю 180 або 201 к.с. Також зазначений автомобіль матиме акумуляторну батарею 68,8 кВт–год, але технічні характеристики для європейської версії електрокросовера можуть відрізнятись.

При цьому, Honda також оприлюднила деякі подробиці систем безпеки новинки. Електрокар отримає нову систему огляду на 360 градусів, яка, за словами компанії, запропонує «покращене розпізнавання, прогнозування та прийняття рішень» у порівнянні з її нинішнім видом. За припущеннями, новий кросовер матиме більш високий рівень автономності, ніж інші моделі марки.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Auto Express


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest