Honda вирішила припинити виробництво седана Civic в Японії

Автор: Роман Галімон | 23 Чер, 2020

Японська компанія Honda вчергове припинить виробництва седана Civic для внутрішнього ринку.

Як наша редакція вже писала в детальному огляді тест-драйву, перша Honda Civic була представлена ще у 1972 році в Японії та продавалася в різних кузовах, в тому числі як седан.

Проте поки машина мала гарні показники продажів ззовні Японії, популярність всередині країни поступово падала. У 2010 році Honda тимчасово вже виводила модель зі своєї лінійки для японського ринку (JDM), але повернула її у 2017 році з десятим поколінням.




Цікаво, що в США Honda Civic залишається дуже популярним автомобілем, а водії навіть дивують проїханим кілометражем без капітального ремонту.

Однак, схоже для покупців в Японії при купівлі машини існують зовсім інші пріоритети. За останній фінансовий рік на домашньому ринку було продано лише 1619 екземплярів моделі. Порівняйте їх із чвертю мільйона специфічного кей-кара N-Box – найпопулярнішого автомобіля Honda в Японії у 2019 році.

Тест-драйв Honda Civic. Фото – Євген Сокур

Після цього Honda вирішила не тільки вивести чотиридверний Civic із японського ринку, але й зупинити місцеве виробництво компактного седана. Проте п’ятидверний хетчбек та його спортивну версію Type R будуть й далі імпортувати до Європи до кінця життєвого циклу поточної моделі.

Враховуючи закриття заводу Honda у британському місті Свідон наступного року та плани припинення виробництва седана Civic на заводі в Туреччині також наступного року, виробництво Civic може повністю переїхати до Сполучених Штатів, якщо для моделі не буде призначений інший завод у заводській мережі Honda.




Нещодавні шпигунські фотографії показали, що робота над новим Type R ведеться, і, безперечно, з’явиться ще один стандартний Civic і цілком можливо спортивна комплектація Si. Й хоча поява електрифікованого силового агрегату поки не очікується, за прогнозами двигун отримає 306 к.с. та 400 Нм крутного моменту.

Зупинка виробництва Civic у Японії ще раз свідчить про те, що кожний ринок є унікальним, адже навряд чи малолітражні кейкари знайшли б багато покупців у Сполучених Штатах.

На початку цього року Honda вже представила рестайлінговий Civic Type R, а лімітовану першу партію Honda Civic Type R продали в Канаді за чотири хвилини.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Honda Civic Type R (шпигунські фото):
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia
Фотограф: Automedia

Додати свій коментар



Honda вирішила припинити виробництво Civic в Японії
З якого року випускається Honda Civic?

Honda Civic випускається з 1972 року

Яке зараз покоління Honda Civic?

Honda Civic має вже десяту генерацію

Чому Honda припинить виробництво Civic у Японії?

Виробництво зупинять через малий попит на модель

Чи зупинять виробництво Honda Civic взагалі?

Виробництво Honda Civic продовжиться на інших заводах компанії




Pin It on Pinterest