Kia планує створити конкурента для Citroen Ami

Автор: Роман Галімон | 23 Тра, 2020

Новий електричний міський автомобіль від Kia може також стати гарною альтернативою громадському транспорту.

У Kia хочуть скористатися тенденцію відмови від громадського транспорту на користь невеликих машин та планують створити повністю електричний мініавтомобіль, схожий на модель Ami від Citroen.

Ще нещодавно здавалось, що дуже маленький автомобіль Ami не знайде багато замовників, проте зараз приходить розуміння, що такі рішення можуть стати реальною альтернативою громадському транспорту, яким за теперішніх умов рекомендується менше користуватись.




Автомобіль за ціною «проїзного»

Citroen Ami надійшов до продажу в Франції за ціною від 6000 євро, проте може бути доступний й за 19,99 євро на місяць при лізинговій угоді зі стартовим внеском у 2641 євро. Чим не альтернатива «проїзному квитку»?

Й, здається, в Kia зрозуміли це. В інтерв’ю Auto Express, керівник технічного центру Kia Motors Europe Еміліо Еррера сказав: «Люди хочуть відчувати себе в безпеці сьогодні. Ми вже бачили це дуже чітко з опитування, проведеного після коронавірусу в Китаї, яке показало, що люди перейшли з громадського транспорту до приватного.

Це було дуже зрозуміло: 34% користувачів приватного транспорту до кризи переросло у 65%. Тож 65 відсотків людей у Китаї обрали б свій особистий автомобіль. Причина полягає в тому, що вони відчувають себе в безпеці в автомобілі й не відчувають себе в безпеці в громадському транспорті. Я думаю, якби люди мали вибір у Лондоні, вони вирішили б керувати власним автомобілем».




Чому а-ля Citroen Ami?

Еррера розповів, що Kia розглядає плани виробництва невеликих електромобілів, які будуть схожі на Citroen Ami. При цьому, компанія також розглядає можливість надання таких машин в оренду або лізінг.

«Ми зараз досліджуємо, що може бути альтернативою громадському транспорту, за умови, що ми зможемо продавати це за ціною поїздки у громадському транспорті.

Це означає, що модель надаватиметься за передплатою, або її можна буде взяти в оренду на тиждень чи місяць, аби вона була досить гнучкою, як громадський транспорт. Ми насправді дивимося на дуже низькі щомісячні ціни на передплату, аби справді можна було конкурувати з Ami – це один із транспортних засобів, на який ми подивилися».




Коли чекати серійну модель?

Цікаво, що на початку цього року марка Hyundai (що пов’язана з Kia) оголосила про співпрацю з американським виробником електрокарів Canoo для спільної розробки невеликої платформи електромобілів, а також безпілотних та міських автомобілів.

Можливо, саме ця співпраця дозволить пізніше отримати Kia нові технології для створення нового мікроавтомобіля. При цьому, сама модель згодом може стати глобальною для альянсу Hyundai-Kia та продаватиметься не лише у Європі.

Проте на даний час, поки не підтверджено жодних дат появи нового електрокара Kia, але якщо він з’явиться, то буде точно після дебюту виробничої версії концепту Kia Imagine, яку мають представити на початку наступного року. Отже конкурент Kia Ami з’явиться як прототип не раніше 2021 року, а серійна модель ще на рік пізніше.

Цього місяця Kia вже показав оновлений хетчбек Picanto, а також стало відомо, що новий електричний кросовер Kia стане флагманом марки.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: Auto Express

Галерея Citroën AMI:
Фотограф: Citroën
Фотограф: Citroën
Фотограф: Citroën
Фотограф: Citroën
Фотограф: Citroën
Фотограф: Citroën

Додати свій коментар



Kia планує створити конкурента для Citroen Ami
Що таке Citroen AMI?

Це суперкомпактний міський електроавтомобіль, яким у Франції можуть управляти 14-річні підлітки

Навіщо Kia створювати суперкомпактний автомобіль?

В даний момент все більше людей шукають альтернативу громадському транспорту

Скільки коштуватиме суперкомпактний автомобіль?

Марка Citroen вже оголосила ціни на модель AMI – це щомісячний платіж 19,99 євро

Коли може з'явитися такий автомобіль від Kia?

Суперкомпактний автомобіль від Kia може з’явитися не раніше 2021 року




Pin It on Pinterest