Kia представила технічні характеристики нового Sportage

Автор: Роман Галімон | 06 Лип, 2021
Kia Sportage 2022 року

Південнокорейська марка Kia оприлюднила технічні характеристики нового покоління кросовера Sportage модельного 2022 року.

Минув майже місяць, як Kia представила нове п’яте покоління Sportage модельного 2022 року з його радикальним перетворенням, і тепер компактний кросовер повернувся, щоб розкрити свої технічні характеристики.




Майте на увазі, йдеться про глобальну версію/KDM, що відрізняється довшою колісною базою, оскільки Європа отримуватиме коротшу колісну модель. Різницю можна буде легко помітити, подивившись на розмір задніх дверей. До речі, версія LWB нещодавно вже засвітилась.

Розміри та двигуни

Kia Sportage 2022 року

Говорячи про розміри, новий Sportage 2022 року має 4660 міліметрів у довжину, 1865 мм у ширину і 1660 мм у висоту, а колісна база має розмір 2755 мм. За словами Kia, ці пропорції разом із поліпшеним компонуванням, яке приносить нова платформа, надають компактному кросоверу «лідируючу в сегменті висоту, простір для ніг та вантажомісткість (637 літрів)».

Стосовно двигунів, то в базі пропонується турбований 1,6-літровий бензиновий агрегат потужністю 177 кінських сил і 265 ньютон-метрів крутного моменту. Він працює або зі стандартною шестиступеневою механікою, або з семиступеневою автоматичною з подвійним зчепленням.

Kia Sportage 2022 року

Kia також надає Sportage й новий 2,0-літровий дизель потужністю 183 к.с. та 417 Нм. Проте з цим мотором можна буде користуватись лише модернізованим восьмиступеневим автоматом.

Заплановані також додаткові варіанти бензину та дизеля, поряд із гібридною та плагін-гібридною версією під назвою E-Handling. Kia заявила, що опублікує деталі про повну лінійку двигунів ближче до запуску Sportage. Само собою зрозуміло, що електрифіковані силові агрегати будуть схожі, якщо не ідентичні тим, що пропонуються у Hyundai Tucson.




Нові функції та комплектації

Kia Sportage 2022 року

У новій генерації кросовера дебютував й режим Terrain, що охоплює режими Drive, Comfort, Eco, Sport, та Smart, що змінюють налаштування автомобіля відповідно до типу місцевості, включаючи бруд, пісок та сніг.

Kia також додала нову електронну підвіску з управлінням амортизацією в режимі реального часу, яка гармонійно працює з електронно керованою системою повного приводу для оптимального забезпечення потужності.

Kia Sportage 2022 року

Sportage матиме й новий рівень комплектації X-Line, якими вже можуть похизуватись інші моделі бренду, включаючи більший Sorento. По суті, це позашляховий візуальний пакет, який надає кросоверу трохи міцніший вигляд. Крім того, клієнти можуть обрати версію GT-Line для спортивнішого дизайну.




При цьому в опціях доступні й різноманітні легкосплавні колісні диски розміром від 17 дюймів до 19 дюймів у різних конструкціях, кольорах та обробці.

Kia Sportage 2022 року

Салон вмістить пару 12-дюймових екранів – повністю цифрову панель приладів та сенсорний екран інформаційно-розважального комплексу. Sportage 2022 року також отримав компактніший «дротовий» перемикач передач для «автомату» й опційну звукову систему Harman Kardon.

Новий Sportage глобально надійде у продаж пізніше цього року, коли Kia також оприлюднить коротшу версію для Європи.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Kia Sportage 2022 року:
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest