Mazda CX-5 може змінити назву та кузов

Автор: Редакція | 30 Лип, 2020
Mazda CX-5 2017 року

Японські видання запідозрили, що компанія Mazda планує змінити назву та сегмент для кросовера CX-5.

Вже не вперше з’являються припущення про можливі трансформації Mazda CX-5 й тепер отримано не тільки непряме підтвердження цієї можливості, але й деякі нові деталі.

Японське видання Spyder7 стверджує, що компанія вже зареєструвала назву CX-50. Так буде називатися позашляховик, який відомий під ім’ям Mazda CX-5, після зміни поколінь.




Припущення виникли на фоні нещодавньої появи кросовера CX-30 – цілком успішного кросовера, який навіть претендував на титул «Всесвітній автомобіль 2020 року». До речі, в Україні кросовер Mazda CX-30 вже офіційно презентований та продається.

Mazda CX-5 (крос-купе)
Mazda CX-5 (крос-купе) Фото – Response

Очікується, що й за аналогією перетворення CX-3 на CX-30, перероблять й екстер’єр CX-5, але тут зміни можуть виявитися радикальнішими. Японські медіа пророкують майбутньому CX-50 статус кросовера-купе з екстремально «заваленими» передніми й задніми стійками кузова. Крім того, CX-50 може продемонструвати черговий виток еволюції фірмової стилістики Kodo.

Стосовно технологічної основи кросовера, то нею стане давно обіцяна задньопривідна платформа, яку спочатку проектували під нове покоління седана Mazda6. Вона дозволить укомплектувати позашляховик статусними рядними «шістками», причому найбільшим в цій гамі повинен стати 3,3-літровий дизель. Обсяг же бензинового мотора не перевищить 3,0 л. Крім того, Mazda CX-50 отримає й компактніші чотирициліндрові двигуни, один з яких стане базою для гібридної установки.




З огляду на попередні відомості про те, що Mazda ввела мораторій на випуск новинок, появи принципово нового кросовера в її лінійці не варто очікувати раніше 2022 року. Звісно, якщо такі плани у виробника дійсно є.

Нещодавно Mazda3 офіційно отримала найпотужнішу версію, а також Mazda представила культовий автомобіль MX-5 RF в Україні.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: Motor1

Галерея Mazda CX-5:
Фотограф:
Фотограф:
Фотограф: Mazda
Фотограф:
Фотограф: Mazda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest