Нацполіція України придбала 310 бюджетних седанів Peugeot

Автор: Редакція | 23 Січ, 2021
Нацполіція України бюджетний седан Peugeot 301

Національна поліція Україна закупила партію бюджетних седанів Peugeot 301, які вже отримали спецобладнання й приступають до служби.

Лише нещодавно стало відомо, що Нацполіція України отримала чотири кросовери Skoda Kodiaq для «фантомних патрулів», а тепер було оголошено про нові придбання.




Цікаво, що нові Peugeot 301 були закуплені через дилера Peugeot – компанію Ілта Львів ще наприкінці 2020 року, й всі 310 седанів були переобладнані компанією Спец-Ком-Сервіс згідно з вимогами замовника (установка спец-сигналів і засобів зв’язку, нанесення відомчих знаків).

Як зазначає виробник, автомобіль максимально відповідає вимогам замовника й це зрозуміло, адже Peugeot 301 – це бюджетний седан, розроблений для країн із важкими умовами експлуатації (автомобіль, наприклад, не продається у Західній Європі).

Peugeot 301 був представлений ще у 2012 році, але у 2017 році отримав оновлення. В Україні автомобіль продається в двох комплектаціях й з можливістю обрати три двигуни.

Peugeot 301 - поліція Україна

Для правоохоронних органів була обрана комплектація Active із двигуном 1.6 VTi  потужністю 115 к.с. та 5-ступеневою «механікою». Вибір, як зазначається, був зроблений через «необхідний мінімум для комфорту», який можна отримати без переплати.

Крім того, механічна коробка пропонує нижчі витрати пального (8,8 л на 100 км), хоча якби був обраний дизельний двигун HDi 92, то з «механікою» він міг би витрачати 4,9 л на 100 км (у міському циклі).

Можливо, на користь обраного двигуна зіграло те, що саме з ним Peugeot 301 може розігнатися до сотні за 9,4 с, а це найшвидше серед інших специфікацій цієї моделі. Проте цей мотор відповідає лише нормам екологічності Євро-5 й викидає СО2 у кількості 151 гр/км.

Peugeot 301 для поліції

Свою роль також зіграла й ціна, адже навіть для звичайних покупців Peugeot пропонує 301-у модель лише за 376 800 грн. Варто додати, що в комплектації Active на відміну від топової версії Allure відсутні круїз-контроль, мультімедійна система й навіть, USB-роз’єм, хоча їх можна придбати за доплату.




Тим не менш, виробник зазначив, що всі закуплені автомобілі пройшли спеціальне налаштування підвіски, отримали заводський захист двигуна, обігрів заднього скла, підігрів передніх сидінь, підігрів нижньої частини лобового скла, електроривід та підігрів зовнішніх дзеркал заднього виду.

Також всі автомобілі були спеціально переобладнані компанією Спец-Ком-Сервіс у відповідності до вимог замовника. Отже вже незабаром нові Peugeot 301 можна буде побачити на дорогах України.

До речі, минулого року Укрпошта придбала 500 автомобілів Fiat Doblo, а чеська армія закупила Toyota Hilux на заміну УАЗ.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest