Німеччина оштрафує Tesla за незаконне будівництво

Автор: Редакція | 11 Лип, 2021
Tesla завод Вермонт

Будівництво нової Гігафабрики Tesla у Німеччини знову опинилось під загрозою перенесення термінів.

Німецька регіональна влада заявила, що готується оштрафувати компанію Tesla за незаконну будівельну діяльність на місці запланованого нового заводу автомобілів поблизу Берліна.




Міністерство охорони навколишнього середовища землі Бранденбург, в якому буде розташована фабрика, виявило, що Tesla побудувала цистерни на території, на яку вона не мала дозволу.

Як зазначає газета Tagesspiegel, яка першою повідомила про штраф, американській компанії було заборонено використовувати вже побудовані цистерни.

Це вже не вперше, коли будівництво нового заводу Tesla опинилось під загрозою. Минулого року Tesla мала проблеми у підготовці будівельного майданчика для нового заводу через вирубку лісу, а до цього виробник зустрів опір місцевих екоактивістів, хоча й розчистив майданчик від залишків боєприпасів часів Другої світової війни.




Зрозуміло, що для компанії запуск заводу в Європі є пріоритетним й виробник навіть намагається отримати субсидії від Німеччини на будівництво фабрики із виробництва акумуляторів.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Reuters


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest