Новий Nissan Leaf «представили» у вигляді кросовера

Автор: Редакція | 31 Жов, 2021
Nissan Leaf рендер

Популярний електромобіль Nissan Leaf перетвориться на кросовер й перші зображення можливого вигляду автомобіля вже з’явились.

Раніше цього місяця Nissan підтвердив перетворення електричного хетчбека Leaf на абсолютно новий кросовер. Новинку так само виготовлятимуть на заводі компанії в Сандерленді, в який автовиробник інвестує близько 1 мільярда фунтів стерлінгів.

Перші тізери нового електричного кросовера Nissan вже з’являлись, але тепер видання Auto Express вирішило уявити можливий вигляд наступника «Ліфа».




Вочевидь, нова модель отримає багато елементів дизайну від вже готового до виробництва електричного позашляховика Ariya.

Новий кросовер, який поки має назву EV36Zero, буде заснований на платформі CMF-EV від Альянсу Renault-Nissan, яка була розроблена для максимізації переваг електричної силової установки. Першим автомобілем на новій архітектурі стане новий Renault Megane E-Tech Electric, котрий надійде в продаж на початку 2022 року.

На разі, Megane E-Tech Electric пропонується із двома електродвигунами на вибір: базовому надали 96 кВт (130 к.с.) та 250 Нм, а потужніший генерує 160 кВт (218 к.с.) і 300 Нм. Батареї також дві: за замовчуванням встановлюється блок на 40 кіловат-годин, чого вистачить на 300 км (за циклом WLTP); більш ємний (60 кВт-год) розрахований вже на 470 км.




Враховуючи технологію платформи, цілком імовірно, що Nissan ділитиметься не тільки компонентами акумулятора з Renault, але й матиме однакову інформаційно-розважальну систему Android Automotive, що й на Megane. Альянс ще у 2018 році оголосив про укладання договору з Google щодо використання зазначеного програмного забезпечення.

У будь-якому випадку, до середини цього десятиліття Nissan повністю залишить всі ринки звичайних хетчбеків – за винятком, можливо, невеликих моделей, якщо він вирішить побудувати звичайний суперміні, який стане наступником Micra.

До речі, раніше на рендері уявили новий електричний кросовер Renault Kadjar.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Nissan EV36Zero:
Фотограф: Auto Express
Фотограф: Nissan
Фотограф: Nissan
Фотограф: Nissan
Фотограф: Nissan

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest