Renault готує автомобіль із водневим двигуном

Автор: Редакція | 18 Лют, 2022
Renault автомобіль водневий двигун 2022

Renault готує водневий двигун та новий автомобіль, які з’являться вже в травні 2022 року в рамках масштабної програми електрифікації лінійки.

В автомобільному світі існує «воднева технологія», в якій водень використовується для паливних елементів та живлення електричного двигуна, але компанія Renault планує створити зовсім інший водневий двигун.

Йдеться про звичний мотор, який споживає не бензин чи дизель, а альтернативне хімічне паливо. До речі, компанія Toyota теж вже працює над цією технологією.

Водневий Renault

Renault Austral 2022 року
Тізер Renault Austral

Тим не менш, французький бренд вже показав тізер кросовера та оголосив про його оснащення водневим двигуном. Використання слова «двигун» говорить про те, що не йдеться про електромотор і водневі паливні елементи. При цьому, виробник називає модель «безпрецедентним концепт-каром».

Вузькі світлодіодні фари і логотип із підсвічуванням нагадують вже презентований електричний  кросовер Megane E-Tech Electric, але денні ходові вогні новинки оригінальні й досить великого розміру. Крім того, останні знаходяться в місцях, де зазвичай розташовуються повітрозабірники.

Замість традиційних бічних дзеркал поки використано камери, проте це ще не означає, що вони дістануться серійної версії. У Renault також обіцяють, що прототип буде оснащений інноваційними технологіями безпеки.

Більше жодних подробиць немає, крім терміну появи концепту – травень 2022 року.

Схоже, що цьогоріч Renault планує багато новинок, адже вже 8 березня має дебютувати новий кросовер Austral, який замінить на європейському ринку Kadjar.

До речі, минулого року Renault показала водневий фургон Master, а також створило спільне підприємство HYVIA  для реалізації цієї стратегії.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest