Майбутній Renault Clio «представили» на рендері

Автор: Редакція | 08 Сер, 2021
Концепт Renault Clio

Нове покоління Renault Clio уявили на дизайнерських зображеннях й, при цьому, це зробили студенти за допомогою конструкторського бюро автовиробника.

Як відомо, Renault поступово рухається до електрифікованого майбутнього, де традиційні автомобілі будуть співіснувати з новими. У сегменті суперміні, Renault має вже не одну, а три моделі: повністю електричні R5 та Zoe, а також Clio із двигуном внутрішнього згорання.




Остання має більш ніж 30-річну історію та досить відданих прихильників, тому команда незалежних дизайнерів уявляла собі нове шосте покоління як батарейний електрокар.

Проект Clio VI спонсорував Центр дизайну Renault у Франції та Школа дизайну Strate. Команда складалась з Тітуана Лемаршана і Гійома Мазероля для зовнішнього дизайну та Сезара Барро для інтер’єру. Керував проектом Марко Бруноні, який також працює старшим дизайнером екстер’єру в Renault.

Сміливий дизайн

Концепт Renault Clio

Як видно з візуалізації, концепт -кар характеризується вражаючими пропорціями з колесами великого діаметру, величезними скляними поверхнями та агресивними деталями дизайну. Вся ідея полягала в тому, щоб поєднати прозору серединну структуру, яка з’єднана з передніми та задніми панелями кузова, котрі символізують подвійні електродвигуни (по одному на кожній осі).

Кабіна оточена склом, а з короткого капота виходить сильно похиле лобове скло. Красиві фаски з кожного боку візуально з’єднують випуклі передні та задні крила, а двері також зі скла.

Концепт Renault Clio

Світлодіодна підсвітка фар із тонкими горизонтальними та вертикальними елементами натхнена концепцією Renault Megane eVision 2020 року. Ззаду світлодіодні задні ліхтарі, що нагадують R5 Turbo, оточують величезний кузовний дифузор. Подібним чином подвійний задній спойлер є продовженням скляного даху і зроблений з того ж прозорого матеріалу.

В салоні є місце для чотирьох пасажирів у футуристичних сидіннях, схожих на дорогі меблі. Приладова панель у формі крила має дерев’яну обробку, плаваюча центральна консоль – це ще один знак уваги до дизайнерської мови Renault, а фізичні кнопки зводяться до мінімуму. Позаду пасажирів є багажне відділення з перегородками, що підвищує практичність.




Реальність виробництва

Концепт Renault Clio

Метою цього проекту було уявити собі чотиримісний автомобіль на майбутній електричній платформі Renault. Результат досить вражаючий для команди студентів -дизайнерів, що демонструє потенціал електричної мобільності з точки зору фігур і форм.

Хоча поки цей цифровий концепт-кар є занадто футуристичним, щоб його можна було розглядати в якості нового Clio наступного покоління, але він чудово справляється з уявленням про майбутнє суперміні, поєднуючи аеродинамічний та естетично привабливий кузов із просторим салоном та першокласним розташуванням пасажирів.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Carscoops

Галерея концепта Renault Clio:
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest