Renault припинить виробництво одразу чотирьох моделей

Автор: Редакція | 17 Жов, 2021
Renault Captur 2021 року

Французький виробник Renault вирішив припинити виробництво чотирьох моделей: Talisman, Espace, Scenic та Koleos.

Враховуючи, що Renault планує представити до 2025 році аж 10 нових електричних моделей, стає зрозумілим, що розробка або продовження генерацій звичайних автомобілів із ДВЗ вже не є пріоритетом для французької Групи.

Реструктуризація заводу в Дуе

Як повідомило французьке видання Largus, чотири моделі Scénic 4, Grand Scenic, Talisman та Espace 5 знімуть з виробничої лінії на заводі в Дуе протягом 2022 року.

Обсяги виробництва зазначених моделей постійно зменшувалися: так, у 2020 році було зібрано лише 49 053 автомобіля, що далеко від рекорду в 469 510 одиниць у 2004 році.




Вже з 1 січня 2022 року підприємство в Дуе, де працює 2708 осіб, почне налагоджувати виробництво електромобілів.

Відповідно, до плану нещодавно представлений Megane E-Tech Electric має вийти на ринок у березні 2022 р. Саме в цих датах Renault припинить виробництво Talisman, а потім послідує Espace влітку та Grand Scénic наприкінці 2022 року. Коротка версія мінівену зупиниться за кілька місяців до цього, і єдиним 7-місним транспортом марки стане довгий варіант нового Kadjar (який, ймовірно, тимчасово замінить Koleos).

Зупинка Renault Koleos

Renault Koleos 2021 року

Найбільший позашляховик французької марки Renault Koleos теж не отримає продовження після закінчення життєвого циклу другої генерації у 2023 році, коли модель залишить ринок. Про це свідчать повідомлення іспанського видання Motor.es.

До речі, флагманський кросовер лише минулого року отримав легкий рестайлінг і явно «доживе» до кінця своєї генерації.

Проте платформа CMF C/D розроблена також й для Talisman та Espace, ймовірно, вже не буде підтримуватись виробником, а отже «Колеос» буде замінений. Тим більш роль флагмана французької моделі зараз мають виконувати електричні моделі.

Швидше за все, таким флагманом може стати електрокросовер, розроблений на базі концепту Morphoz.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest