Stellantis підтвердив виробництво нового Peugeot 308 Cross

Автор: Редакція | 23 Жов, 2021
Виробництво Peugeot 308 Cross

Новий кросовер-купе Peugeot 308 Cross вироблятиметься на заводі Stellantis у Мюлузі й поки має кодову назву P54.

Перше зображення прототипу майбутньої моделі P54 у вже виробничому кузові було опубліковано прес-службою заводу Peugeot в Мюлузі. Відповідного до внутрішнього коду, новинка стане третім варіантом кузова, який буде додано до лінійки 308 у 2023 році.

Таким чином, французький бренд підтвердив, що нове покоління 308-го, яке було представлено навесні цього року, отримає спортивну версію кузов у стилі купе. При цьому, за припущеннями, виробник відмовиться від «прокачаних» версій для 308.

P54 перетвориться на Peugeot 308 Cross

Peugeot 308 Cross
Рендер Peugeot 308 Cross від Motor.es

Майже одразу після презентації Peugeot 308 з’явились припущення, що компактна модель отримає популярний кузов купе, аби конкурувати, наприклад, із Renault Arkana (французького, а не українського збирання).

Майбутній 308 Cross має отримати аналогічний новий дизайн та базуватиметься на платформі EMP2v4. Перші рендери (вище) вже показали, як може виглядати новинка зі спадаючою лінією даху та збільшеним кліренсом.




При цьому, кросовер-купе не має вплинути на попит інших позашляховиків Peugeot, тож кліренс зросте лише на кілька міліметрів більше, а об’єм багажника теж поступатиметься таким моделям як 3008 та 5008.

За припущеннями, презентація нового Peugeot 308 Cross відбудеться у жовтні 2022 року, а старт продажів розпочнеться наприкінці 2022 року. Цікаво, що на початку продаватимуться лише версії із звичними ДВЗ, а пізніше може з’явитись й гібридні варіанти.

Перші клієнти зможуть отримані придбані машини у першому кварталі 2023 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor.es


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest