Нове покоління Suzuki Vitara: як виглядатиме кросовер?

Автор: Редакція | 28 Тра, 2021
Suzuki Vitara 2023 року

Нове покоління Suzuki Vitara дебютує у 2022 році й кросовер точно стане кроком вперед у розвитку дизайну та технологій.

Популярний в Європі та в Україні японський кросовер Suzuki Vitara поступово підходить до необхідності своєї капітальної модернізації й її основою можуть стати електрифікація та нові технології на основі підключення до мережі.




Четверте покоління Suzuki Vitara зазнало суттєвого рестайлінгу в 2018 році, який дозволив моделі продовжити боротися з конкурентам. Але, вочевидь, час цієї генерації добігає кінця, оскільки японський виробник вже розпочав процес проектування та розробки наступного комплексного оновлення свого бестселера.

Незважаючи на утаємниченість, з якою зазвичай працює Suzuki, з далекої та екзотичної Японії з’явилася нова інформація, котра проливає світло на непроглядну темряву та море сумнівів, що оточує наступне покоління Vitara.

Проект триває, і якщо все піде за планом, він буде готовий дебютувати протягом наступного року.




П’яте покоління Suzuki Vitara: що відомо?

Suzuki намагається усіма способами уникати сторонніх поглядів на ті моделі, над якими працює. Тож не варто чекати багато шпигунських зображень й інформаційних витоків.

Найяскравіший приклад – Suzuki Swift, який теж має змінити покоління у 2022 році, а отже теж знаходиться в розробці. Проте, на жаль, прототипів чи «мулів» досі ніхто не зафіксував.

Повертаючись до Vitara, можна очікувати, що автовиробник буде орієнтуватися на сучасні потреби ринку й зокрема запити європейського споживача.




Враховуючи вимоги ЄС до норм викидів СО2 від проданих нових машин, у Suzuki будуть змушені робити Vitara більш орієнтованою на екологічність.

Аби покращити свої «європейські показники викидів» Suzuki вже впровадила до свого асортименту дві моделі від Toyota: Suzuki Across (Toyota RAV4) та Suzuki Swace (Toyota Corolla Sporst Touring).

Головною метою цих двох «адаптованих» моделей є зменшення середнього рівня викидів в лінійці Suzuki.

Suzuki Vitara 2022 року: ставка на електрифікацію

Останній великий рестайлінг, який Suzuki зробив із механічною складовою Vitara, електрифікував всі двигуни за допомогою 48-вольтової легкої гібридної технології (MHEV). Тим не менш, 1,4-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун Boosterjet все ще залишається основною рушійною силою й доступний з механічною або автоматичною коробками передач, а також із переднім та/або повним приводом.

Нове покоління повинно зробити ще один крок у цьому плані, й хоча поточна інформація вказує на те, що легкі гібридні технології будуть і надалі існувати, очікується, що Suzuki підніме ставки та запропонує сучасну альтернативу з точки зору електрифікації. Висловлюються припущення щодо можливості появи повної гібридної версії (HEV) і навіть плагін-гібридного варіанту (PHEV).




При цьому, Suzuki може представити новий 1,5-літровий бензиновий двигун, який стане важливою зміною у механічній частині п’ятого покоління. І незважаючи на цю гонку щодо максимального покращення споживання та викидів, нова Vitara й надалі матиме повнопривідні версії, щоб підтримувати зв’язки з попередніми поколіннями.

Новий дизайн

Очікується, що розмір автомобіля буде трохи збільшений. Особливо зростуть довжина та ширина. Це покращить простір у салоні та обсяг багажника.

Основні зміни відбудуться спереду, але естетично кросовер залишиться впізнаваним. Suzuki Vitara має отримати новий вигляд, який надасть динамічнішого та сучаснішого стилю.

Дебют моделі запланований на 2022 рік, але на даний момент немає конкретнішої інформації з цього приводу.

Минулого року можливий вигляд Suzuki Vitara теж з’являвся на рендері, а також виробник показав концепт електрокросовера у стилі Tesla.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor.es


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest