Toyota представила серійний кросовер bZ4X

Автор: Редакція | 29 Жов, 2021
Toyota bZ4X

Японська марка Toyota презентувала виробничу версію електричного кросовера bZ4X, який матиме передню та повнопривідну комплектації.

У квітні цього року Toyota представила майбутній повністю електричний кросовер із концептом bZ4X, й тепер автомобіль дебютує як серійна модель.

Позашляховик з нульовим рівнем викидів є першим представником суббренду Toyota bZ (beyond Zero), а випуск семи моделей запланований на наступні роки. bZ4X має розміри співставні з RAV4 й заснований на платформі e-TNGA автовиробника, призначеній електромобілям.




Що відомо?

Toyota bZ4X

Модель надійде в продаж у середині 2022 року, й тоді електропозашляховик пропонуватиметься в двох версіях залежно від кількості електродвигунів.

Базова модель отримає один електродвигун, встановлений на передній осі, з максимальною потужністю 201 кінську силу (150 кіловат) і миттєвим крутним моментом 265 Ньютон-метрів.

Передньопривідна версія розганятися з місця до 62 миль на годину (0-100 км/год) за 8,4 секунди і досягатиме максимальної швидкості 99 миль на годину (160 км/год).




Повнопривідний bZ4X використає два електродвигуни, по одному на кожну вісь, для сумарної потужності 215 к.с. (160 кВт) і 336 Нм крутного моменту. Потужності, за словами Toyota, достатньо, щоб розігнати автомобіль до 62 миль на годину (100 км/год) за 7,7 секунди, а максимальна швидкість залишається незмінною в порівнянні з моделлю початкового рівня.

Варто звернути увагу на те, що варіант із повним приводом, розроблений у співпраці з Subaru.

Чи далеко їде?

Toyota bZ4X

Незалежно від версії, обидві комплектації використовують батарею з водяним охолодженням ємністю 71,4 кВт-год (вперше для Toyota).

У базовій моделі акумулятор забезпечує запас ходу до 280 миль (450 кілометрів), виміряний за циклом WLTP, що насправді означає нижчі показники, якщо тестувати за циклом EPA. Як було оголошено раніше, Toyota стверджує, що акумулятор не втратить більше 10 відсотків своєї продуктивності за 10 років їзди або 149 130 миль (240 000 км).




Коли модель з’явиться на ринку, bZ4X стане першою серійною Toyota, яка буде оснащена додатковою системою керування без механічного з’єднання між кермом і шинами. Автовиробник обіцяє, що забезпечить покращене відчуття керма та зменшить вібрацію на кермі. На момент запуску ця технологія буде доступна на окремих ринках, а зразки, оснащені нею, матимуть управління, схоже на штурвал, замість традиційного керма.

Toyota оприлюднить ціни та деталі поставки ближче до дати продажу. bZ4X буде доступний у Сполучених Штатах, а також у Європі, Японії та Китаї, починаючи з середини 2022 року.

Раніше стало відомо, що Toyota RAV4 очолить лінійку бренду в Європі до появи bZ4X, а новий кросовер bZ4X вже з’являвся на стенді виробника в Шанхаї.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Toyota bZ4X (концепт) 2021 року:
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest