Кросовер Volkswagen ID.4 програв кросоверу Tesla Model Y в аеродинаміці

Автор: Редакція | 28 Сер, 2020
Volkswagen ID.4

Німецька компанія Volkswagen розкрила коефіцієнт аеродинамічного опору свого електричного кросовера ID.4, який виявився гіршим за показник Tesla Model Y.

Концерн Volkswagen опублікував свіжі тізерні зображення електричного кросовера ID.4, який надійде у продаж в Європі наступного року. Фактично, жодних сюрпризів із приводу зовнішності моделі більше вже не буде.

Також компанія розкрила коефіцієнт лобового аеродинамічного опору Cd для ID.4. Цей параметр дорівнює 0,28, про що в Volkswagen говорять з неприхованою гордістю.

Читайте також:




За мірками бензинових кросоверів, це дійсно непоганий показник. Однак серед електрокарів, які позбавлені необхідності мати спереду високий капот і велику радіаторну решітку, 0,28 – далеко не рекорд. Так, близький за величиною до ID.4 кросовер Tesla Model Y має коефіцієнт аеродинамічного опору всього 0,23.

Компанія вчергове підкреслила, що завдяки низькому опору повітря ID.4 зможе проїжджати на одному заряді більше 500 кілометрів за циклом WLTP. Ймовірно, йдеться про модифікації з топової батареєю робочою ємністю 78 кіловат-годин.

Для порівняння, запас ходу Tesla Model Y з топової батареєю, робоча ємність якої оцінюється в 75 кіловат-годин, за WLTP становить 505 кілометрів.




До речі, нещодавно кросовер Volkswagen ID.4 «розкрили» в Китаї, а також пізніше кросовер Volkswagen ID.4 з’явився на нових зображеннях.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook та Twitter.

Джерело: InsideEVs

Галерея тізерів Volkswagen ID.4:
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest