Volkswagen зупинить виробництво автомобілів із ДВЗ після 2033 року

Автор: Редакція | 28 Чер, 2021

Німецький виробник Volkswagen вирішив не продавати автомобілі з двигунами внутрішнього згорання (ДВЗ) після 2033 року.

Лише нещодавно дочірній бренд Audi оголосив про зупинку виробництва автомобілів із ДВЗ, а тепер й основний бренд Volkswagen також окреслив конкретні часові рамки для остаточного розставання з двигуном на пальному.




В інтерв’ю виданню Münchner Merkur директор із продажу VW Клаус Целмер розповів про плани виробника. Проте, виявляється, для різних країн та континентів плани скориговані.

«В Європі ми вийдемо з бізнесу з автомобілями на ДВЗ між 2033 і 2035 роками. У США та Китаї вихід відбудеться трохи пізніше, у Південній Америці та Африці це займе значно більше часу».

Проте VW продовжить інвестувати у вдосконалення своїх ДВЗ. Як зазначив Целмер, це стосується, як бензинового двигуна й дизеля, адже плановане посилення стандарту викидів ЄС (Євро 7) для дизельного палива буде особливим викликом.




При цьому в Volkswagen зазначають, що дизельні двигуни «досі користуються великим попитом», особливо серед водіїв, які багато їздять.

Раніше генеральний директор Volkswagen Герберт Дісс теж заявляв, що компанія буде орієнтуватись на попит та пропозицію: «У деяких регіонах двигуни внутрішнього згоряння будуть продаватися довше, ніж в інших регіонах».

Також вже відомо, що Honda відмовиться від ДВЗ до 2040 року, а деякі країни, як Британія, заборонять продаж машин на ДВЗ із 2030 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest