ЗАЗ випустить 10 000 автомобілів Renault до кінця 2021-го?

Автор: Редакція | 31 Тра, 2021
Renault Arkana нв ЗАЗ

Нещодавно в Запорізькій обласній державній адміністрації заявили, що ЗАЗ до кінця 2021 року випустить 10 000 автомобілів Renault. Чи можливо це?

Як відомо, Запорізький автобудівельний завод належить українській корпорації «Укравто» й з минулого року почав збирати кросовери Renault Arkana для українського представництва французької марки. Збирання відбувається великовузловим способом з машинокомлектів, які виготовляються на московському заводі Renault.




Проте крім цього, ЗАЗ періодично збирає автомобілі марки Lada, які виробляються на заводах «АвтоВАЗ», що належать Групі Renault. Проте продаються ці автомобілі через корпорацію «Укравто» та її дилерську мережу.

Більш того, з лютого 2021 року ще один дилер «Укравто», компанія «Фалькон-Авто», почала збирання двох моделей (седана Rio та кросовера Rio X) на ЗАЗ. Автомобілі теж виготовлюються з машинокомплектів, але з російського заводу Kia у Санкт-Петербурзі «Хєнде Мотор Мануфактурінг Рус».

 

Все це дійсно допомогло українському заводу збільшити «виробництво», й хоча минулого року було зібрано лише 885 машин, цьогоріч за чотири місяці (за наявною статистикою) зібрано 1358 автомобілів.

Звідки 10 000 машин?

Лада на ЗАЗ

Минулого місяця голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух відвідав виробництво ЗАЗ й за кілька тижнів після цього оголосив на конференції «UkraineInvest Talks: Dnipro» про промислові можливості підприємств запорізької області.

Зокрема, Старух зазначив, що вже у 2021 році ЗАЗ планує зібрати 10 000 автомобілів марки Renault.

«Приміром минулого року на нашому автомобілебудівному заводі не виготовили жодного авто. А вже сьогодні підприємство почало швидко нарощувати потужності. Так, тільки за останній квартал продали 50 нових автобусів до Польщі. Також укладено угоду з компанією Renault і до кінця року очікуємо понад 10 000 нових авто», – заявив Старух.




Хоча, минулого року ЗАЗ все ж зібрав 885 машин, проти наблизитись до планки 10 000 автомобілів навряд чи буде можливим. Тим більше, що вже говорити про випуск такої кількості машині лише під маркою Renault.

Французька марка дійсно минулого року продала 14360 автомобілів в Україні, але здебільшого це машини, зібрані на румунському заводі Dacia, зокрема бестселери Duster та Sandero.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея збирання моделей нв ЗАЗ:
Фотограф: Запорізька Обласна Державна Адміністрація
Фотограф: Запорізька Обласна Державна Адміністрація
Фотограф: Запорізька Обласна Державна Адміністрація
Фотограф: Запорізька Обласна Державна Адміністрація
Фотограф: Запорізька Обласна Державна Адміністрація
Фотограф: Запорізька Обласна Державна Адміністрація

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest