Дакар-2022, Етап 5: Прайс забрав перемогу в Петруччі

Автор: Роман Галімон | 06 Січ, 2022
Тобі Прайс

Дворазовий переможець ралі «Дакар» Тобі Прайс у четвер здобув свою першу перемогу на етапах 2022 року, випередивши напарника по KTM та колишнього гонщика MotoGP Даніло Петруччі.

Після невдалого дня в середу Прайс був серед лідерів протягом всієї 346-кілометрової спецділянки навколо столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда, але лідирував лише на передостанній точці.

Читайте також:

Більшу частину етапу лідирував гонщик GasGas Деніель Сандерс, який випереджав Кевіна Бенавідеса з Honda приблизно на дві хвилини, перш ніж програти 12хв.41с. на відмітці 311 км.

Оскільки чинний чемпіон Бенавідес також втратив позиції, це відкрило двері для Прайса, аби здобути перемогу на 14-му етапі в кар’єрі з відривом у 2 хвилини 4 секунди.

Дебютант «Дакара» Петруччі продовжив свою вражаючу серію виступів, посів друге місце після Прайса, піднявшись на одне місце краще, ніж йому вдалося в середу, але його схід на другому етапі означає, що італієць не претендує на загальну перемогу.

Загальний залік

Лідер заліку Сем Сандерленд був 13-м на етапі, програвши Прайсу приблизно 12 хвилин, але гонщик GasGas залишається на чолі загальної класифікації з відривом у 2хв.29с. від іншого гонщика KTM Матіаса Валькнера.

Адрієн ван Беверен на Yamaha залишається третім, відстаючи трохи менше ніж за шість хвилин, а Сандерс – четвертим.

Найбільшою зміною у загальному заліку стало переміщення Скайлера Хоуса (Husqvarna ) на п’яте місце  попереду Лоренцо Сантоліно з Sherco та Пабло Квінтанілья з Honda.

Третє місце на етапі (після Прайса і Петруччі) дозволило Россу Бранчу піднятися на восьму позтцію на другій Yamaha, а Бенавідес і гонщик KTM Стефан Світко завершують топ-10.

Переможець попереднього етапу Хоан Барреда програв 21 хвилину й опустився до 11-го місця, відстаючи від лідерів на 23 хвилини, а Прайс займає 12-е місце з дефіцитом трохи більше 31 хвилини до Сандерленда.

Загальний залік після 5 етапу:

Pos. # Name Bike Time Gap Penalty
1 3 Sam Sunderland KTM 19:01:50 00:00:00
2 52 Matthias Walkner KTM 19:04:19 +00:02:29 00:00:00
3 42 Adrien van Beveren YAMAHA 19:07:49 +00:05:59 00:00:00
4 4 Daniel Sanders KTM 19:09:51 +00:08:01 00:00:00
5 5 Skyler Howes HUSQVARNA 19:15:26 +00:13:36 00:00:00
6 15 Lorenzo Santalino SHERCO FACTORY 19:17:17 +00:15:27 00:00:00
7 7 Pablo Quintanilla HONDA 19:18:45 +00:16:55 00:00:00
8 16 Ross Branch YAMAHA 19:20:05 +00:18:15 00:00:00
9 1 Kevin Benavides KTM 19:23:41 +00:21:51 00:00:00
10 142 Stefan Svitko KTM 19:24:40 +00:22:50 00:00:00

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motorsport.com


Додати свій коментар










Pin It on Pinterest