Aston Martin та Mercedes обміняються акціями та технологіями

Автор: Роман Галімон | 29 Жов, 2020
Старт виробництва Aston Martin DBX

Aston Martin та Mercedes оголосили про розширення співпраці, в якій британський виробник отримає технології, а німецький – акції.

Доступ до ряду технологій Mercedes-Benz, включаючи чотирилітровий турбодвигун V8, Aston Martin отримав ще у 2013 році, натомість поступившись 2,6% своїх акцій.




Тепер, підводячи підсумки третього кварталу – і перших шести місяців із Лоуренсом Строллом на посаді голови правління – британська компанія заодно оголосила про намір тісніше працювати з німецьким автовиробником.

Нова угода передбачає передачу «Мерседесу» до 20% акцій «Астона». При цьому будь-яким чином впливати на політику британців або тим більше брати їх під повний контроль Mercedes-Benz не планує: співпраця, як й раніше буде носити виключно технічний характер.

Серед іншого, люксовий бренд з Гейдона отримає доступ до гібридних та повністю електричних силових установок, програмного забезпечення й багатьом іншим розробкам – плани попередньо прописані до 2027 року.




Цікаво, на початку цього року, коли Стролл привів концерн інвесторів для спасіння «Астона», але ще не зайнявся безпосереднім керівництвом, компанія в рамках боротьби з фінансовою кризою заморозила програму запуску власного суббренда електромобілів Lagonda.

Не виключено, що стратегія була переглянута після того, як гендиректором Aston Martin призначили Тобіаса Моерса, який до цього протягом семи років очолював Mercedes-AMG, поєднуючи посади генерального та технічного директорів.

Отже співпраця між автовиробниками лише посилюватиметься. Тим більше треба врахувати, що Aston Martin виставить у наступному сезоні Ф1 команду вже під своїм ім’ям (зараз це Racing Point) й звісно, що на болідах Ф1 встановлюватимуть силові установки Mercedes.

 

Більш того, керівник спортивної програми Mercedes Тото Вольфф також придбав акції «Астона», так само, як й Себастьян Феттель, котрий стане гонщиком її команди Ф1 із наступного року. Отже хто знає чим ця співпраця може врешті-решт закінчитись?

Влітку Aston Martin запустив виробництво першого кросовера DBX, який має забезпечити гарний прибуток, а також представив спеціальну версію DB11.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest