Citroen вирішив відмовитись від дизельних двигунів?

Автор: Редакція | 04 Тра, 2021
Citroen C5 X 2021 року

Генеральний директор марки Citroen Вінсент Кобі вважає, що бренд не має робити ставку на дизельні двигуни у майбутньому.

«Дизелі» отримали суттєвий удар по своєму іміджу після «дизельгейту», й виробники поступово продовжують скорочувати цей напрямок. Тим більше, що електрифікація модельного ряду вимагає великих інвестицій.




Так, зокрема нещодавно Renault підтвердила, що не буде розробляти нові дизельні двигуни, а займатиметься лише оновленням існуючих.

Тому не дивно, що до аналогічної думки дійшли й у бренді Citroen, які до речі входить в консорціум Stellantis, а отже можна незабаром очікувати аналогічні думки від інших брендів, як Peugeot та Opel.

До речі, нещодавно представлена модель C5X вже продається у лише з бензиновими та бензино-електричними гібридними силовими агрегатами.




Генеральний директор Citroen Вінсент Кобі сказав для Autocar: «Я надзвичайно холоднокровний до дизелів. П’ять років тому це було 80% сегмента, а минулого року вже менше 50%. Це може бути менше 15% за три-чотири роки».

Таким чином Citroen може приєднатися до інших виробників, як Renault, Nissan, Hyundai та Volvo, які вже відмовились від дизелів. Хоча такі компанії як Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volkswagen та інші все ще працюють над створенням екологічного виду пального й зокрема е-бензину.

Тим не менш, в Україні наприклад ще доступно багато моделей Citroen з дизельними двигунами, як C3 Aircross, C4 або C5 Aircross.




А ось у Skoda теж нещодавно заявили, що поки не збираються відмовлятися від ДВЗ, адже хто знає, що буде після 2030 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Citroen C5 X 2021 року:
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen
Фотограф: Citroen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest