Hyundai зняв із виробництва Accent на «механіці»

Автор: Редакція | 08 Вер, 2021
Hyundai Accent 2020 року

Hyundai Accent позбудеться механічної коробки передач на деяких ринках, адже попит на «механіку» продовжує падати.

Еволюція автобудування продовжується й незабаром звичні для багатьох механічні коробки передач на нових машинах можуть зникнути взагалі, тим більше що ринок чекає електрифікація. А на електрокарах, як відомо, «механіки» немає.

Минулого року в Америці вже було проведено дослідження, згідно з яким лише 12 % нових автомобілів продавались із МКП.




Зрозуміло, що виробники теж не вкладатимуть інвестиції у розробку нових коробок, які не користуються попитом, та й не мають перспектив на електромобілях.

Тому не дивно, що «мішалка» поступово зникає. Наприклад, минулого року Hyundai відмовився від ручної опції для Venue, а тепер черга дійшла Accent.

Hyundai Accent без «механіки»

Hyundai Accent 2020 року

Виробник оголосив, що Accent модельного 2022 року продаватиметься лише з двома педалями. При цьому, навіть попри те, що базова ціна моделі зросте приблизно на 1300 доларів, седан все одно буде найдешевшою пропозицію виробника в Америці.

На разі Accent SE 2021-го року із шестиступеневою механікою коштує 16 400 доларів, а з «автоматом» коштуватиме від 17 670 доларів.

Можна додати, що на даний момент Accent доступний у США лише в кузові седана, оскільки хетчбек був знятий з продажу після 2018 модельного року. Тим часом у Канаді Accent повністю зник із салонів після модельного 2020 року, зробивши седан Elantra найменшим представником лінійки в країні.




При цьому, Accent вже два роки продається із 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном на 120 к.с. та крутним моментом 153 Нм. Й хоча цей єдиний доступний силовий агрегат недостатньо потужний, проте рядний чотирициліндровий двигун забезпечує гідну економію палива.

Тепер для Accent 2022 року надаватиметься варіатор Smartstream (IVT) власної розробки від Hyundai. До речі, замість штовхаючого ременя в коробці використовується ланцюговий ремінь.

Цікаво, що у 2020 році Hyundai представив проміжне рішення – механічну КПП без педалі зчеплення, проте схоже на Accent така трансмісія не застосовуватиметься.

Тим часом, Volkswagen заявив про відмову від «механіки» до 2030 року, а Honda позбавить седан Civic «механіки» до кінця 2021 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest