Kia подражнила дизайном нового електромобіля

Автор: Редакція | 09 Бер, 2021
Kia EV6 2021 року

Південнокорейська марка Kia опублікувала перше зображення абсолютно нового електромобіля, а також розкрила назву моделі. Електрокросовер називатиметься EV6.

На початку січня Kia оголосила, що представить п’ять нових автомобілів у 2021 році, а після цього було презентовано новий логотип компанії та новий слоган Movement that inspires. Новинка, яка вийде на ринок під ім’ям EV6, була створена саме у зазначеному дусі.




Нові позначення моделей Kia ввели спеціально для електрокарів. Цифра 6 вказує на положення моделі в лінійці. Загалом компанія обіцяє випустити 11 машин з індексами від EV1 до EV9, й частина з них з’явиться до 2026 року.

Kia EV6 2021 року

Kia EV6 також перший автомобіль з оновленим логотипом марки.

Відповідно до тізера, електричний кросовер отримає похилий дах зі спойлером та оригінальною світлотехнікою спереду та ззаду. Частково дизайн серійної машини натхненний концептом дворічної давності Imagine by Kia.

Концепт Imagine by Kia

Крім того, EV6 – це перший Kia, побудований на платформі E-GMP, яку розробили спеціально для електромобілів концерну Hyundai-Kia. Аналогічна архітектура лежить в основі нещодавно презентованого кросовера Hyundai Ioniq 5, а також її використовують для преміального позашляховика Genesis GV60, який представлять до кінця року.




Повноцінна прем’єра Kia EV6 відбудеться у першому кварталі, тобто вже цього місяця. Жодні характеристики поки не розкриваються, але відносно електричної силової установки можна орієнтуватися на показники спорідненого Ioniq 5.

Офіційно поки підтверджений лише «автопілот» другого рівня автономності, який обіцяють удосконалити до 2023 року.

Слідом за EV6 компанія Kia випустить ще шість електромобілів на платформі E-GMP. Чотири новинки будуть аналогами машин із ДВЗ – як нинішні Soul EV та Niro EV.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея тізерів Kia EV6 2021 року:
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest