Кросовер Renault Duster порівняли з Kia Sportage

Автор: Редакція | 26 Тра, 2021
Renault Duster та Kia Sportage

Два бестселери українського ринку Renault Duster та Kia Sportage ще довго порівнюватимуть між собою. Принаймні, поки не вийдуть нові генерації моделей. Який же кросовер обрати?

Редакція Motorcar вже писала про недоліки Renault Duster та Kia Sportage, а тепер прийшов час порівняти їх один проти одного.

До речі, на нашому сайті також можна й прочитати про тест-драйв компактного кросовера «Дастер», який проводився торік.




Базові версії кросоверів

Renault Duster проти Kia Sportage (база)

Для початку пропонуємо порівняти базові версії зазначених SUV-ів, адже більшість покупців починає спочатку розглядати мінімальний варіант, який можна придбати.

Одразу помітно, що комплектація Base у румунського позашляховика (а саме завод Dacia збирає «Дастери»), коштує майже на 102 тисячі гривень дешевше за найдоступніший «Спортейдж».

Й хоча технічно машини в цих варіантах майже однакові (1,6-літровий бензиновий двигун, МКП, передній привід), проте вочевидь південнокорейська модель краще оснащена.




В «базі» Дастера не знайти навіть кондиціонер та електричні склопідйомники, а магнітола пропонується як опція. Крім того, така комплектація буде на сталевих дисках.

Kia ж пропонує й кондиціонер й електросклопідйомники та навіть 8,0-дюймовий тачскрін медійної системи. Зовнішній вигляд підкреслюється 17-дюймовими легкосплавними дисками.

Чи можливо за 102 тисячі гривень на Duster встановити аналогічне обладнання? Швидше за все, цього робити не варто, адже у Renault є наступний рівень комплектації Life, в якому пропонується чимало фішок.

Тим не менш, за ціною базової комплектації румунський кросовер явно має перевагу.

Топові версії

Renault Duster проти Kia Sportage (топ)

Порівнювати середні комплектації не будемо, адже вони доволі різноманітні, а візьмемо одразу топові.

У кросовера під ромбовим логотипом такою є Intense, а для порівняння пропонуємо взяти варіант з автоматичною коробкою передач. На жаль, в українській лінійці «Дастера» це лише один варіант – 1,5-літровий дизель із 6-ступеневим роботом та переднім приводом.

Умовним аналогом може бути Sportage з переднім приводом та 6-ступеневим автоматом, але тим же вищезгаданим 1,6-бензиновим двигуном. На жаль, в Україні Kia продає дизельні версії лише на механіці.




Й хоча, технічно порівняння лише символічне, наповнення комплектацій дуже серйозне й тут теж можна відзначити деяку перевагу Renault Duster. В топовій комплектації такий автомобіль має вже всі фішки, якими «програє» в базі, а також безключовий доступ, систему кругового огляду та контроль сліпих зон, чого немає навіть у Kia Sportage у комплектації Comfort +.

При цьому, «Дастер» знову дешевий, хоча й вже лише на 16 тисяч гривень.

Дизельні Renault Duster та Kia Sportage

Renault Duster проти Kia Sportage дизель

А що ж буде, якщо порівняти дизельні версії кросоверів? Хоча тут Renault теж може запропонувати кілька варіантів (й повний привід, й вищезгаданий автомат), але зупинімося на версії з переднім приводом та механікою, адже лише саме таку комплектацію пропонує Kia для Sportage й лише в обробці Comfort +.

«Максимальний» Duster за такого порівняння може бути у комплектації Ultramarine, яка дещо гірша за Intense, але все ще має безключовий доступ. Хоча «Спортейдж» в Comfort + переважатиме наявністю камери заднього огляду та помічником при спуску.

Тим не менш, за майже схожих двигунів (1,5- та 1,6-літрові дизелі), витрати пального, динаміка машин теж суттєво не відрізняються.

А ось за ціною Renault Duster знову обіграє Kia Sportage й тепер вже на 128 тисяч гривень.




Звісно, на колір й смак товариш не всяк. Тим більше, ситуація може вже скоро змінитись, адже нове покоління «Спортейдж» може дебютувати вже наступного місця й ціна на новинку одразу підскочать (хоча прибуття в Україну мабуть станеться не скоро).

А ось «Дастер» ще залишиться на ринку принаймні 2-3 роки, але незабаром теж має отримати деякі оновлення, що повинні зробити його ще трохи привабливішим та нівелювати зазначені вище недоліки.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Renault Duster та Kia Sportage:
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Kia
Фотограф: Kia

Додати свій коментар



Який кросовер обрати? Renault Duster чи Kia Sportage?
Як порівняти Renault Duster та Kia Sportage?

Редакція Motorcar порівняла Renault Duster та Kia Sportage в трьох комплектаціях

Renault Duster чи Kia Sportage? Які базові комплектації?

В цьому матеріалі знайдете порівняння базових комплектацій Renault Duster та Kia Sportage в трьох комплектаціях

Що дорожче Renault Duster чи Kia Sportage?

Ціни на кросовер Kia Sportage трохи більше за Renault Duster

Що краще Renault Duster чи Kia Sportage?

Знайдіть порівняння трьох комплектацій Renault Duster та Kia Sportage

Який автомобіль став бестселером в Україні?

Кросовер Toyota RAV4 став бестселером в Україні 2020 року




Pin It on Pinterest