Новий Suzuki Swift Sport перетвориться на кросовер

Автор: Редакція | 03 Жов, 2022

Новий Suzuki Swift Sport модельного 2024 року може перейти в категорію спортивних кросоверів.

Минулого року вже з’являлись припущення, що Suzuki планує створити новий позашляховик на базі Swift Sport. Тепер ця інформація отримала додаткове підтвердження.

В той час як базовий Suzuki Swift незабаром отримає нову генерацію (й воно вже з’явилось на тестах), марка вирішила піти далі із новою спортивною похідною моделі. При цьому, зміна поколінь дозволить зробити суттєвий крок у дизайні, технологічному оснащенні та технічному рівні.

Перетворення Suzuki Swift Sport

Сам бренд вже підтвердив, що нове покоління Swift матиме комплектацію Sport, яка ймовірно й базуватиметься на новому «Свіфті». Однак є підозри, що різниця все ж буде значна.

Японське видання BestCarWeb вже не вперше робить висновки, що новий Swift Sport стане SUV-ом (sport utility vehicle) й саме з наголосом на спортивності.

На таке перетворення вказує той факт, що вся модель розробляється на платформі Suzuki HEARTEC, яка отримає кілька коригувань з метою покращення не лише в частині безпеки, але й у плані динаміки.

Отже, японська марка планує зробити з хетбеком те ж саме, що зробила Toyota з Yaris, створивши кросоверну версію Cross.

З іншого боку, Suzuki може просто скооперуватись із Toyota й представити той же Yaris Cross зі значком «Сузукі», як це вже було на прикладі моделей універсалу Swace та кросовера Across .

Під капотом

При цьому, Swift Sport має залишитись компактним спортивним автомобілем, а отже його довжина не перевищуватиме 4 метри й вага буде меншою за одну тону.

Як і раніше, під капотом буде 1,4-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун, який буде електрифікований за допомогою 48-вольтової технології м’якого гібриду (MHEV). Потужність зросте до 130 к.с. і може поєднуватися з механічною або автоматичною коробкою передач, обидві з шістьма швидкостями. Пропонуватиметься лише передній привід.

Дебют нового Swift Sport заплановано на жовтень 2023 року, а до європейських дилерів машина надійде як модель 2024 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor.es


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest