Новий електроседан Volkswagen ID.6 з’явиться у 2023 році

Автор: Редакція | 10 Гру, 2020

Електричний седан Volkswagen ID.6 має з’явитися у 2023 році й матиме досяжну дистанцію до 700 км на одному заряді.

П’ятий електричний автомобіль Volkswagen, який стане серійною версією концепту ID Vizzion, вже має внутрішню назву Aero-B й буде конкурентом для BMW i4 та Mercedes-Benz EQE.




Хоча назва ID.6 поки не є офіційною, номер шість має значення добробуту в Китаї, найбільшому ринку Volkswagen, а великі седани особливо популярні серед китайських покупців.

Проте модель пропонуватиметься не тільки як седан, але й буде у кузові універсал. При цьому за зовнішніми розмірами, майбутня новинка буде схожа до поточного Passat, але явно виграє всередині за простором.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Побудована на спеціальній платформі MEB групи Volkswagen, нова модель буде слідувати за хетчбеком ID.3, нещодавно презентованим кросовером ID.4, купе-позашляховиком ID.5, який має бути представлений наступного року, та серійною версією мінівена ID Buzz, який має з’явитися у 2022 році.

ID.6 отримає один двигун на задню вісь або два двигуна для повного приводу.

Крім того, за словами керівника досліджень та розробок VW Франка Велша, модель також може отримати версію GTX, що розвиватиме швидкість до 100 км/год приблизно за 5,6 с. В той час як, модель з одним двигуном набиратиме «сотню» приблизно за 8,5 с.

Як й на інших електрокарах лінійки ID, ID.6 продаватиметься з можливістю вибору батареї. Хоча комплектації ще на ранніх стадіях розробки, Велш зазначив, що найбільшим акумулятором стане блок потужністю 84 кВт-год, встановлений у плоскій підлозі платформи MEB, який забезпечить пробіг близько 700 км – приблизно на 140 км більше за найвитривалішу версію ID.3 Pro S, що має акумулятор ємністю 77 кВт-год.

Volkswagen ID. Space Vizzion

При цьому, виробник зазначив, що збирається покращити коефіцієнт корисної дії літієвої батареї, зменшити опір коченню та створити нові аеродинамічні розробки, що матимуть важливе значення для більшого пробігу ID 6.

Крім того, модель підтримуватиме зарядку зі струмом до 200 кВт, що дозволятиме заряджатись на 230 км пробігу всього за 10 хвилин від швидкого зарядного пристрою постійного струму.




Виробництво ID.6 планується проводити на заводі Volkswagen в Емдені (Німеччина) з 2023 року. Нинішнє виробництво моделей Passat та Arteon наразі зазнає серйозного оновлення, яке, за твердженням Volkswagen, забезпечить йому річну потужність до 300 000 електрокарів до 2023 року.

Першими моделями ID, що випускатимуть у Емден, будуть ID.4 та ID.5 у 2022 році, обидва з яких будують поки на заводі Volkswagen у Цвіккау. Очікується, що додаткове виробництво ID 6 відбуватиметься в Китаї на спільних підприємствах Volkswagen, SAIC і FAW, з 2024 року.

Тим часом вже стало відомо, що модель Passat повністю знімуть із виробництва в США після 2023 року, а у Європі зникне лише кузов седану. А отже місце для ID.6 буде вільним?

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Autocar

Галерея Volkswagen ID. Space Vizzion:
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest