Volkswagen вперше оновить електрокари ID.3 та ID.4 «по повітрю»

Автор: Роман Галімон | 05 Лип, 2021
Оновлення Volkswagen по повітрю

Німецький виробник Volkswagen оголосив, що вперше виконає оновлення програмного забезпечення для електричних моделей ID.3 та ID.4.

Перше оновлення «по повітрю» для електромобілів Volkswagen забезпечить функціональність та інші вдосконалення, а перша модель, яка отримає вигоду від нового ID.Software2.3, – це ID.3.




Оновлення відбудеться за технологією over-the-air (OTA) й почнеться пізніше цього місяця. Також будуть оновлені ID.4, ID.4 GTX та, мабуть, усі майбутні моделі ID, які з’являться поступово.

Перше бездротове оновлення програмного забезпечення для лінійки ID призведе до поліпшень у багатьох аспектах, включаючи розширену функціональність освітлення, кращий контроль дальнього світла, оптимізовану роботу медійної системи та інші.

Оновлення Volkswagen по повітрю

Завдяки платформі MEB та її архітектурі електроніки, Volkswagen може оновлювати до 35 блоків управління за допомогою оновлення OTA.

Загалом, Volkswagen обіцяє оновлювати програмне забезпечення моделей ID раз на 12 тижнів. Оновлення включатимуть не тільки коригування систем автомобіля, але також додадуть вдосконалення на основі відгуків клієнтів.




Хоча Volkswagen стверджує, що є «першим і єдиним автовиробником, який надає цю інноваційну технологію широкому загалу», варто згадати, що Ford, Porsche, BMW, Tesla та інші вже пропонують оновлення OTA для декількох моделей на ринку.

Отже, з упевненістю можна сказати, що вже незабаром кожен автовиробник почне пропонувати оновлення програмного забезпечення «по повітрю», особливо в електромобілях.

На цьому фоні цікавою новиною виглядає те, що General Motors у 2022 році зупинить комплектувати автомобілі CD-плеєрами.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея технології Volkswagen OTA:
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest