Невдалий краш-тест призвів до падіння продажів VW Passat у Китаї

Автор: Редакція | 10 Сер, 2021
Volkswagen Passat краш-тест

Німецький седан Volkswagen Passat у китайській специфікації показав погані результати на краш-тесті й після цього продажі моделі в Китаї суттєво знизились.

У грудні 2019 року Volkswagen Passat пройшов тест C-NCAP уряду Китаю, але Інститут Автотехніки CIRI застосував більш жорсткий режим оцінювання. До переліку краш-тестів входила невелика аварія з перешкодою, яка перекривала 25 відсотків передньої частини автомобіля. Для порівняння, тест від C-NCAP використовував 40 відсотків перекриття передньої частини при ударі.




Як показує відео нижче, під час аварії передня ліва стійка Passat склалася, наче папір. При цьому, голова манекена ледь торкнулася подушки безпеки, і натомість обличчя «випробувальника» вдарилося в приладову панель. Зі зрозумілих причин, CIRI поставив моделі VW погану оцінку.

За даними Reuters, у Китаї відбулася велика суспільна реакція проти VW, і компанія у відповідь надіслала інженерів до свого спільного підприємства SAIC-Volkswagen, де й виготовляється модель Passat для місцевого ринку. Було з’ясовано, що седан потребує додаткового матеріалу спереду, який збільшить ціну моделі лише на 400 юанів (62 долари).

VW представив оновлений Passat для Китаю у середині 2020 року й після повторних тестів CIRI, модель пройшла краш-тест.




Однак покупці в Китаї не поспішили повернутися до Passat. У 2020 році продажі седана від СП VW-SAIC впали на 32 відсотки. Навіть з урахуванням COVID-19, загальний обсяг поставок автомобілів у Китаї минулого року впав на 6,8 %.

Тим часом, седан Passat вже точно буде знятий із виробництва в США після модельного 2022 року. Перспективи моделі в Європі теж не райдужні: нове дев’яте покоління все ще в розробці, але може з’явитись лише у кузові універсала, адже VW йде шляхом розширення електричної лінійки.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Volkswagen Passat Limited Edition:
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest