Renault зупинила виробництво седана Talisman

Автор: Редакція | 04 Бер, 2022

Французька марка Renault припинила виробництво седана Talisman, який може бути замінений новим кросовером.

Седани продовжують зникати з ринку, з останнього можна згадати зупинку виробництва Volkswagen Passat в Європі, а тепер Renault Talisman наслідуватиме долю свого конкурента.

У той час як у Вольфсбурзі все ще виготовлятимуть кузов універсал, французи повністю припинять випуск моделі. Хоча про плани відмовитися від середньогорозмірного автомобіля було відомо ще у грудні 2021 року, проте про наступника моделі ще не оголошено.

Renault припинив випуск Talisman наприкінці лютого 2022 року, але седани все ще доступні в лінійці марки. У деяких країнах можна придбати компактний седан Megane, а також менший Taliant, оновлену версію Dacia Logan. Відмовившись від універсалу Clio Estate у п’ятому поколінні, єдиним універсалом Renault тепер залишився Megane Estate.

Оскільки Renault не планує нових седанів та універсалів, вважається, що нове покоління універсалу Passat матиме менше конкурентів. Тим більше, що за припущеннями Opel Insignia перетвориться на позашляховик, а новий китайський Ford Mondeo не прибуде до Європи.

Єдиним конкурентом буде наступна генерація Skoda Superb, яка продаватиметься у «бюджетнішому» сегменті. Чеський бренд підтвердив, що флагманська модель з’явиться у 2023 році, коли отримає останню версію двигунів внутрішнього згоряння VW Group й аналогічну з «Пассатом» платформу.

За припущеннями, на заміну Renault Talisman може прийти новий електричний кросовер, який успадкує дизайн від сучасних Megane та нового Austral. Проте станеться це лише у 2024 році.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest