Skoda показала ескізи нового Enyaq Coupe iV

Автор: Редакція | 11 Січ, 2022
Skoda Enyaq Coupe iV

Чеська марка Skoda наближається до презентації купейної версії електричного кросовера Enyaq iV, яка дебютує 31 січня.

Skoda приступила до фінальної стадії кампанії з розкриття нового крос-купе Enyaq Coupe iV: раніше були шпигунські фото та тізери.

Звісно, це також не перша спроба Skoda створити кросовер-купе, адже Kodiaq GT та Kamiq GT доступні в Китаї вже кілька років. Крім того, новинка буде фактично копією Volkswagen ID.5.

Такий стиль з похилою лінією даху виглядає непогано, але треба пам’ятати про зменшений простір для голови на задньому сидінні. Мало того, у версії «купе» Enyaq багажник менший на 15 літрів, хоча все ще доволі пристойного розміру в 570 літрів.

Напередодні світової прем’єри 31 січня варто також нагадати вже відомі цифри про новинку, яку марка зобразила із класичним автомобілем Popular Monte Carlo 1930-х років.

Технічні характеристики

Skoda Enyaq Coupe iV

Завдяки своєму кузову Enyaq має коефіцієнт опору 0,247, а купейна версія знизить Cd до 0,234, і це має трохи збільшити діапазон пробігу на одній зарядці.

Насправді ж новий кросовер буде лише на один міліметр вищий за звичайну модель. Він також буде на 4 мм довшим і матиме загальну решітку з підсвічуванням у стандартній версії.

Як повідомлялося раніше, Skoda Enyaq Coupe iV буде пропонуватися з потужністю 177 к.с., 201 к.с. і 261 к.с., а також на вибір будуть доступні акумулятори на 62 або 82 кВт-год. Дешевші комплектації забезпечать заднім приводом і одним електродвигуном, тоді як більш потужні матимуть передній двигун для ввімкнення повного приводу.

За припущеннями, у майбутньому з’явиться й варіант RS, який відповідатиме версії VW ID.5 GTX та його потужності 300 к.с.

Після світової цифрової прем’єри в Празі наприкінці місяця купейний Enyaq надійде в продаж протягом року в Європі.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Skoda Enyaq Coupe iV:
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest