Дакар-2022, Етап 6: Сандерс переміг, Сандерленд – лідер на «екваторі»

Автор: Роман Галімон | 07 Січ, 2022
Даніель Сандерс

Даніель Сандерс здобув свою другу перемогу на ралі «Дакар-2022» у п’ятницю, а напарник по команді по GasGas Сем Сандерленд фінішував другим і зберіг лідерство перед вихідним днем.

Австралійський гонщик Сандерс був оголошений переможцем шостого етапу, оскільки 421-кілометрова спецділянка навколо Ер-Ріяда була перервана у першій нейтралізованій зоні після 101 км.

Читайте також:

Зупинка була пов’язана з проблемами безпеки та погіршенням рельєфу місцевості, який використовувався позашляховиками та вантажівками в четвер й погіршився через сильний дощ.

Сандерс лідирував у кожній точці маршруту, фінішувавши на 2 хвилини 26 секунд від Сандерленда, який, у свою чергу, на 10 секунд випередив свого найближчого суперника в загальній класифікації Маттіаса Валькнера з KTM.

Загальний залік

Сем Сандерленд
Сем Сандерленд. Фото: Red Bull Content Pool

Таким чином, Сандерленд випереджає Валькнера на 2 хв. 39 с. на «екваторі» ралі, а Сандерс піднявся на третє місце, відстававши від свого товариша по команді всього 5 хв. 35 м.

Адріан ван Беверен знизився на місце в загальному рейтингу, зайнявши восьме місце на етапі, на 4 хвилини 10 секунд відстаючи від Сандерса.

Пабло Кінтанілья з Honda завершує п’ятірку найкращих, обігнавши гонщика Sherco Лоренцо Сантоліно з четвертим кращим часом на етапі.

Минулорічний переможець «Дакара» Кевін Бенавідес піднявся на восьму позицію за новачком Стефаном Світко, тоді як Хоан Барреда повернувся у топ-10 й став дев’ятим, вирішивши продовжити ралі, незважаючи на травму плеча після аварії в четвер.

А ось гонщик Yamaha Росс Бранч, який розпочав етап сьомим в «абсолюті», був змушений зійти після ранкової аварії й гонщика транспортували до бівуаку для лікування.

Так само на початку етапу інциденту зазнав переможець попереднього дня Данило Петруччі (KTM), але колишній гонщик MotoGP зміг продовжити ралі й фінішував 40-м, за 12 хвилин 44 секунди від лідера.

Його партнер по KTM Тобі Прайс, який втратив перемогу в четвер через штраф за перевищення швидкості, був дев’ятим у п’ятницю, а перед днем відпочинку став 12-м загалом. Чемпіон «Дакара» 2020 року Рікі Брабек (Honda) – 15-м.

Завтра всі гонщики та екіпажі відпочивають й сьомий етап почнеться у неділю.

Pos. # Name Bike Time Gap Penalty
1 3 Sam Sunderland KTM 19:55:59 00:00:00
2 52 Matthias Walkner KTM 19:58:38 +00:02:39 00:00:00
3 4 Daniel Sanders KTM 20:01:34 +00:05:35 00:00:00
4 42 Adrien van Beveren YAMAHA 20:03:42 +00:07:43 00:00:00
5 7 Pablo Quintanilla HONDA 20:13:43 +00:17:44 00:00:00
6 15 Lorenzo Santolino SHERCO FACTORY 20:14:21 +00:18:22 00:00:00
7 142 Stefan Svitko KTM 20:20:28 +00:24:29 00:00:00
8 1 Kevin Benavides KTM 20:20:55 +00:24:56 00:00:00
9 88 Joan Barreda HONDA 20:21:58 +00:25:59 00:01:00
10 43 Mason Klein KTM 20:33:07 +00:37:08 00:00:00

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motorsport.com


Додати свій коментар










Pin It on Pinterest