Дакар-2022, Етап 7: Корнехо переміг, ван Беверен – лідер мотозаліку

Автор: Роман Галімон | 09 Січ, 2022
Хосе Ігнасіо Корнехо

Гонщик Yamaha Адріан ван Беверен став лідером мотозаліку ралі «Дакар» на 7-му етапі, в той час як Хосе Ігнасіо Корнехо (Флорімо) здобув перемогу, а Сем Сандерленд зазнав проблем.

Оскільки багато мотогонщиків зіткнулися з труднощами на недільній 402-кілометровій спецділянці від Ріяду до Аль-Давадімі, ван Беверен зміг перескочити з четвертої позиції, яку він займав у день відпочинку, на перше місце.

Читайте також:

Французький гонщик виграв одну позицію ще до старту, оскільки гонщик GasGas Даніель Сандерс розбив мотоцикл та пошкодив руку під час секції ліазона перед спецділянкою, тоді як партнер австралійця по команді Сандерленд і його найближчий суперник Маттіас Валькнер з KTM обидва програли понад 20 хвилин.

Ван Беверен також не пройшов етап якнайкраще, програвши 11 хвилин й 22 секунди по відношенню до гонщика Honda Корнехо, який здобув свою першу перемогу на цьогорічних етапах «Дакара» і третю в кар’єрі.

Але час, який він виграв від Сандерленда та Валькнера, дозволив гонщику Yamaha очолити таблицю лідерів, випередивши найближчого конкурента на 5 хвилин 12 секунд.

Зальний залік

Адріан ван Беверен

Минулорічний переможець «Дакара» Кевін Бенавідес (KTM) виявився найближчим суперником Корнехо на етапі, фінішувавши лише за 44 секунди від чилійського гонщика.

Це означає, що Бенавідес піднявся на третє місце та відстав від ван Беверена на 5 хвилин 23 секунди, тоді як Сандерленд – єдиний представник GasGas після сходу Сандерса – тепер четвертий, відстаючи від лідерства на 5 хвилин 38 секунд.

Гонщик Sherco Лоренцо Сантоліно теж відіграв одну позицію і посів п’яте місце в загальному заліку, випередивши лідера Honda Пабло Кінтанілью, який на шостому місці.

Незважаючи на травму плеча в результаті аварії на п’ятому етапі, Хоан Барреда з Honda був третім найшвидшим на етапі, піднявшись на сьоме місце в загальному заліку та випередивши новачка KTM Стефана Світка, Корнехо і другу Yamaha Ендрю Шорта.

Трохи позаду, на 11-му місці, Тобі Прайс з KTM програє близько 30 хвилин лідеру, в той час як Рікі Брабек з Honda відіграв часу в лідерів й займає 14-е місце, відстаючи від ван Беверена на 38 хвилин.

Мотозалік після 7 етапу:

Pos. # Name Bike Time Gap Penalty
1 42 Adrien van Beveren YAMAHA 23:45:02 00:00:00
2 52 Matthias Walkner KTM 23:50:14 +00:05:12 00:00:00
3 1 Kevin Benavides KTM 23:50:25 +00:05:23 00:00:00
4 3 Sam Sunderland KTM 23:50:40 +00:05:38 00:00:00
5 15 Lorenzo Santolino SHERCO FACTORY 23:51:36 +00:06:34 00:00:00
6 7 Pablo Quintanilla HONDA 23:53:17 +00:08:15 00:00:00
7 88 Joan Barreda HONDA 23:53:35 +00:08:33 00:01:00
8 142 Stefan Svitko KTM 24:05:20 +00:20:18 00:00:00
9 11 Jose Ignacio Cornejo HONDA 24:11:39 +00:26:37 00:00:00
10 29 Andrew Short YAMAHA 24:13:12 +00:28:10 00:00:00

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motorsport.com


Додати свій коментар










Pin It on Pinterest